like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Groen beleggen. Voor 31 december geregeld = belastingvoordeel in 2019

Van: op 8 december 2018

Beleggen in duurzame energieproductie in de regio helpt de energietransitie met grote stappen vooruit. En dat is hard nodig als we binnen afzienbare tijd van fossiele brandstoffen af willen zijn.

Bovendien levert beleggen in een groenfonds direct belastingvoordeel op: per 1 januari 2019 bedraagt de vrijstelling voor groenfondsbeleggingen  € 30.360,-. Voor fiscale partners is de gezamenlijke vrijstelling tweemaal dit bedrag (€ 60.720,-). Naast de vrijstelling in box 3 profiteren beleggers van een heffingskorting van 0,7%.

Speedpedelecs.com - Dé specialist in Speed Pedelecs

Het totale voordeel in 2019 kan zo oplopen tot 2,38%. In 2016 was dat nog 1,9%.

Het belastingvoordeel geldt voor beleggingen die voor 1 januari 2019 zijn ingeschreven.

"Via ons groenfonds Regionaal Duurzaam investeren particuliere beleggers in duurzame energieprojecten, zoals warmte-koudeopslag, groengas, zonne-energie, windturbines en geothermie", vertelt fondsmanager Johan Swager. "Voor onze investeerders gaan wij uit van een verwacht rendement van 4 tot 5% per jaar."

Aardwarmte of geothermie kan heel lokaal worden toegepast. Geothermie verhoogt ook de leveringszekerheid van de energietoevoer. Wanneer een installatie eenmaal is opgezet, zijn de energiekosten voor lange tijd stabiel en voorspelbaar en niet afhankelijk van wisselende weersomstandigheden. Dat maakt aardwarmte bijzonder interessant in de transitie naar een energievoorziening zonder aardgas, bijvoorbeeld voor ondernemers, voor gemeenten en voor woningcorporaties.

Wil jij je geld duurzaam laten werken aan rendement voor je zelf, én voor de samenleving? Dan is een investering in het fonds Regionaal Duurzaam van Meewind een kans voor open doel.

Bekijk fonds Regionaal Duurzaam op meewind.nl en voltooi de inschrijving uiterlijk 31 december om in 2018 aanspraak te maken op het belastingvoordeel.

 

 

Let op! Bij beleggen kunt u uw inleg geheel of gedeeltelijk kwijtraken. Loop geen onnodig risico, lees het prospectus en de essentiële beleggersinformatie.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Advertorial, Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws