like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Groene betaalapp wint Beyond Banking Days

Van: op 12 juni 2018

beyond banking
Green Pay is het meest waardevolle prototype van de Beyond Banking Days 2018. Door met Green Pay te betalen gaat het gekochte product na gebruik terug in de keten. De producent - en niet de consument - is zo verantwoordelijk voor het afval. Door dit proces om te draaien, hopen de makers dat producenten vooraf bewuster duurzamere keuzes kunnen maken. ABN AMRO selecteert de app van R3 uit een ongekend sterk deelnemersveld van 56 geselecteerde teams. 288 hackers hebben de afgelopen 48 uur non-stop samen aan de bank van de toekomst gewerkt.

De social challenge is gewonnen door FundingForce. Zij hebben een app gemaakt waarmee consumenten - met Tikkie - geld doneren aan goede doelen en waar zowel consument als het goede doel updates kunnen geven over de bestemming. De tech award gaat naar Data Exchange 2018. Zij hebben een platform gemaakt waar goedgekeurde data door de consument GDPR-proof, veilig, makkelijk en anoniem gedeeld kan worden. De health challenge is gewonnen door Grace Systems. Zij zijn er in geslaagd om miljoenen datapunten uit een medische dataset slim te combineren en met deze algoritmes wetenschappelijk onderzoek in een hogere versnelling te zetten.

Samen anders denken

Christian Bornfeld, Chief Innovation & Technology Officer ABN AMRO: "Niet alleen de winnende teams, maar alle deelnemers hebben de afgelopen dagen laten zien waar Beyond Banking Days voor staat: als bank bijdragen aan het oplossen van de grote vraagstukken in onze samenleving. Hoe zorgen we voor veiligheid en behoud van privacy? Hoe verbeteren we het leven van kankerpatiënten? Of hoe bevorderen we het hergebruik van materialen en grondstoffen? Door te luisteren naar wat er echt speelt, door samen te werken, dwars door sectoren heen en door anders te denken dan dat we tot nu toe deden. Ik kijk nu al uit naar Beyond Banking Days 2019." Marcell Schmidt, Client Director IBM geeft aan dat de hackathon de perfecte speeltuin is om ideeën te toetsen. "Iedereen is hier samen om krachten te bundelen en met nieuwe inzichten aan de slag te gaan, dat is heel inspirerend."

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!