De groeiende gevaren rond greenwashing

Greenwashing, het doen van ongefundeerde of misleidende beweringen over milieuprestaties van een organisatie, is een groeiend probleem. Greenwashing ondermijnt het vertrouwen in het bedrijfsleven als een positieve kracht voor duurzaamheid en doet problemen veel simpeler lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Wat biologische thee doet om je goed te voelen

Kille en donkere dagen vragen vaak om een warme opkikker. Een mooie biologische thee doet dan net wat extra om je goed te voelen. Niet alleen de pure smaak zorgt daarvoor. De hele beleving, de aandacht, en ook het effect op gezondheid en milieu doen daaraan mee.

Kernenergie is en blijft niet nodig

Kernenergie is opeens een twistpunt. Timmermans verdedigt als enige dat het niet zinvol is, omdat Nederland te klein en te dicht bevolkt is, omdat het te duur zal worden en te lang duurt voordat het gerealiseerd kan worden.

Zo groot is de chaos in fossiele subsidies

Subsidies op fossiele brandstoffen zijn onderwerp van verhitte discussies. De druk om ze af te schaffen neemt snel toe, onder meer door blokkades van wegen. Ook de verwarring om de bedragen waarover het gaat is groot. Maar hoe hoog zijn fossiele subsidies nu echt?