Salderen afschaffen is en blijft een onzinnig plan

De regering is bang dat er te veel zonnepanelen komen en dat daarmee de kosten voor het salderen uit de hand gaan lopen. Ook zouden bezitters van zonnepanelen te veel voordelen krijgen. Daarom wil ze het salderen afschaffen. Maar dat is en blijft een gedachtenkronkel. Han Blok legt het uit.

We vinden er wel watt op, zeggen ze dan

Omdat we er met moderne technologie en elektrificatie wel degelijk iets aan doen om de opwarming van het klimaat tegen te gaan, is er geen reden voor paniek. Dat is zo ongeveer de gedachte van veel optimistisch ingestelde mensen als het over het klimaat gaat. 

energie opslag

Zin en onzin van de thuisaccu

Net als bij zonnepanelen en windturbines dalen de kosten voor accu’s snel. Dat brengt mensen op het idee een thuisaccu aan te schaffen. Wordt dat nu toch rendabel?

We hebben een nieuwe duurzaamheid nodig

We hebben een radicaal nieuwe duurzaamheid nodig omdat de oude aanpak heeft gefaald. Die was te vrijblijvend en dat kunnen we ons niet langer permitteren. We moeten naar een prestatiecontract met zorgplicht voor de hele samenleving.

Brood voor zieke zzp-ers

Een Broodfonds is een arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor zelfstandige ondernemers, die ervoor zorgt dat er tijdens ziekte toch brood op de plank is.