like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Met de waterstofbus over de Veluwe

Van: op 28 juni 2018

waterstof bus openbaar vervoer

Provincie Gelderland zet de proef met waterstofbussen op de Veluwe voort. Tot december 2020 zet Syntus hiervoor twee waterbussen van het Gelderse consortium HyMove in. De bussen rijden op de sneldienst Arnhem-Apeldoorn.

In 2016 en 2017 is in opdracht van de provincie een pilot met een waterstofbus van HyMove uitgevoerd op de Veluwe. Deze waterstofbus maakt gebruik van een brandstofcelsysteem dat voor elektrische energie zorgt. Een primeur in Gelderland.

 

Tweede waterstofbus

Provincie Gelderland zet de pilot de komende twee jaar voort om meer ervaring met de betrouwbaarheid en inzetbaarheid van de bus op te doen. Hiervoor wordt vanaf 1 september een tweede waterstofbus van HyMove ingezet tussen Arnhem en Apeldoorn. Provincie Gelderland investeert 970.000 euro in de voortzetting van de waterstofpilot.

 

Nieuw tankstation

Waterstof is schoner dan rijden op benzine, gas of diesel. Voor stadsbussen, die korte afstanden rijden, is elektrisch vervoer de schoonste oplossing. Voor het vervoer tussen steden zijn waterstofbussen een goed alternatief als er voldoende tanklocaties zijn.  Het nieuwe tankstation in Arnhem maakt de voortzetting van de waterstofpilot mogelijk.

 

Slim en schoon OV

Provincie Gelderland stimuleert slim en schoon openbaar vervoer. In de aanbestedingen voor de nieuwe OV concessies daagt provincie Gelderland vervoerders uit versneld duurzame oplossingen voor emissieloos rijden te zoeken. De pilot draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe duurzame technieken die het OV slimmer en schoner maken.

 

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Gelderland, Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!