like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Nederlands klimaatbeleid steeds verder achterop

Van: op 24 oktober 2013

In november vindt de jaarlijkse VN-klimaattop plaats in Warschau om te komen tot een bindend akkoord in 2015. Het Europarlement stelde vast wat de minimale Europese inzet zou moeten zijn voor de onderhandelingen. GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout: "De onderhandelingen over het klimaatakkoord komen nu in een cruciale fase. In 2015 moet het wereldwijde klimaatverdrag gesloten worden waarin alle landen afspraken maken over hun CO2-uitstoot."

VN-chef Ban-Ki Moon organiseert in september 2014 een klimaattop waar alle wereldleiders aan zullen deelnamen. Het Parlement wil dat regeringsleiders voorbereid naar deze top gaan en voor die tijd hun ambities op tafel leggen. "Ik zie met lede ogen aan dat Europa haar leidende rol dreigt te verliezen. We moeten hoog inzetten in de onderhandelingen en weer een lichtend voorbeeld worden." Europa moet daarom vóór september 2014 ambitieuze 2030-doelen voor groene energie, energiebesparing en CO2-reductie afspreken. Deze oproep kreeg op initiatief van Eickhout vandaag de steun van het Europarlement.

BES LED

Eickhout constateert dat Nederland in klimaatbeleid steeds verder achterop raakt. “De ambitie van de Nederlandse regering is veel te magertjes,” constateert Eickhout. “Europa kan voorloper worden op het gebied van de efficiënte en klimaatvriendelijke technologieën die de werkgelegenheid van de toekomst. De benodigde stimulansen hiervoor ontbreken echter in Nederland.”

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Reacties: (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. nederland doet zelf niet veel het zal gewoon van de bevolking af moeten komen.
    zonnepanelen verdubbelen de laatste jaren. je zult zien dat het de komende jaren hard gaat. zelf heb ik genoeg stroom door 44 zonnepanelen.
    gebruik geen gas meer. huis word verwarmt door middel van infrarood panelen.

  2. HansM schreef:

    Cynische opmerking: dit is toch geen nieuws. Dat weten we al jaren.