like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Nieuwe directie voor Stichting HIER klimaatbureau

Van: op 29 september 2018

Stichting HIER klimaatbureau krijgt per 1 november 2018 een nieuwe directie. Eva van der Weiden en Gijs Termeer volgen huidig directeur en oprichter Sible Schöne op.

sible schone

Sible Schöne

Sible Schöne (1952) draagt, na een enorme staat van dienst en het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, zijn directietaken over. Schöne: “Ik ben ontzettend blij dat ik ruim tien jaar geleden ben begonnen met het betrekken van burgers en bedrijven bij de oplossing van het klimaatprobleem. Inmiddels zijn draagvlak en participatie gelukkig belangrijke issues in het Klimaatakkoord. Ondertussen koersen we echter wel af op drie graden opwarming. Alleen een combinatie van ambitieus beleid, vergroting van de maatschappelijke betrokkenheid, technologische vernieuwing en - heel belangrijk - nieuwe wetenschappelijke inzichten en extreem weer kunnen het tij keren. Er is nog veel werk te verzetten.” Sible blijft als adviseur betrokken bij het HIER klimaatbureau.

 

eva van der weijden

Eva van der Weijden

Eva van der Weiden (1971) is vanaf de oprichting in 2005 betrokken bij het HIER klimaatbureau en sinds 2008 onderdeel van het managementteam. Ze was onder andere verantwoordelijk voor het HIER-evenement met Al Gore rond de Nederlandse première van An Inconvenient Truth en betrokken bij Live Earth Alert. Meer recent heeft zij gezorgd voor de ontwikkeling van HIER verwarmt, de plek voor bewoners met vragen over wonen zonder aardgas, en de Climate Comedy Night, een succesvol evenement in Stadsschouwburg Utrecht. Eva is bioloog, afgestudeerd in Ecologie en Natuur en Milieu-Communicatie aan de Universiteit Utrecht. In haar nieuwe functie is zij met name verantwoordelijk voor communicatie, personeel en organisatie en financiën.

 

gijs termeer

Gijs Termeer

Gijs Termeer (1977) is sinds 2007 werkzaam bij HIER en vanaf 2010 teammanager van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO). In die functie heeft hij de CO₂-Prestatieladder opgebouwd en geprofessionaliseerd, inmiddels het meest gebruikte duurzaamheidsinstrument van Nederland. Jaarlijks wordt door onder meer Rijkswaterstaat, ProRail en Alliander voor bijna 4 miljard euro aanbesteed met de CO₂-prestatieladder. Gijs is chemicus, afgestudeerd op Energie en Materialen aan het Copernicus Instituut van de Universiteit Utrecht. In zijn nieuwe functie is hij met name verantwoordelijk voor strategie en beleid en wordt hij de nieuwe directeur van SKAO.

 

Over het HIER klimaatbureau

Stichting HIER klimaatbureau is de enige maatschappelijke organisatie in Nederland die zich volledig toespitst op het onderwerp klimaatverandering en het betrekken van burgers en bedrijven bij de aanpak van het klimaatprobleem. HIER ziet de oplossing van het klimaatprobleem overal; bij mensen thuis, in de wijk en bij bedrijven en is de drijvende kracht achter onder andere HIER verwarmt, HIER opgewekt en de CO₂-Prestatieladder. Kijk voor meer informatie op hier.nu.

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws