like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Ontdek 4 oktober de schatten van de kringloop

Van: op 30 september 2014

transitie deeleconomieIn de ruim 180 kringloopwinkels die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) is het zaterdag 4 oktober as. door het hele land weer Nationale Kringloopdag. Een gezellige dag vol acties, kortingen en activiteiten allemaal in het thema van dit jaar; ‘schat zoeken’.

Kringloopwinkels liggen vol schatten. Groot, klein, oud, ‘wat nieuwer’, uniek of dertien in een dozijn, maar allemaal van onschatbare waarde voor de vinder. De kunst is om jouw eigen schat te ontdekken tussen al het moois in de winkel. Daarom staat dit jaar De Nationale Kringloopdag in het teken van schat zoeken.

Fairphone 3_Staring lady

Hergebruik is hot! Voor de één noodzaak en voor de ander de mogelijkheid om zich net even te onderscheiden van de massa. Er zijn zoveel spullen die nog wel een tweede kans verdienen. Omdat ze nog in prima staat verkeren, of juist dat beetje eigen sfeer geven aan je interieur. Tweedehands kleding geeft ook net even die ‘eigen touch’ aan je look. Er zijn genoeg redenen om bij de kringloop rond te neuzen. En wat de kringloopbezoekers bindt, is dat ze allemaal een neusje hebben voor ‘schatten’.

In alle deelnemende kringloopwinkels is het zaterdag 4 oktober as. feest. De winkels geven zelf invulling aan het thema schat zoeken. Dit kunnen kortingen zijn, maar in sommige winkels liggen ook ‘speciale schatten’ verstopt. Ook zijn er acties waarbij schatten kortingen opleveren. Voor informatie over de Kringloopdag bij de verschillende winkels kijk je op hun website, op www.kringloopdag.nl of op facebook.

De Nationale Kringloopdag wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden. BKN organiseert deze dag om een kijkje te geven achter de schermen van de kringloop. Want wist je dat er door de aangesloten kringloopwinkels per jaar 150 miljoen kilo aan spullen wordt ingezameld. Deze spullen lagen anders op de afvalberg. En ruim 8000 mensen hebben bij de aangesloten kringloopwinkels een werkplek.

BKN

BKN is opgericht in 1994 en stimuleert hergebruik van grof huishoudelijk afval. Daarnaast biedt zij werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Behalve betaalde krachten werken bij de kringloopbedrijven vrijwilligers en mensen die werkervaring willen opdoen. BKN heeft momenteel 63 leden met in totaal ruim 180 winkels verspreid over het hele land. De brancheorganisatie werkt daarnaast samen met afvalinzamelaars, sociale werkplaatsen, opleidingsinstituten (ROC’s e.d.) en GGZ. Meer informatie is te vinden op www.kringloopwinkels.nl

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Reacties: (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Arie de Ruiter schreef:

    Er zijn meer kringloopwinkels, die niet aangesloten zijn bij de BKN Die werken met enkel vrijwilligers en de opbrengsten zijn voor geode doelen. In Sliedrecht is een kringloopwinkel waar jaarlijks 100.000 euro overblijft voor geode doelen. Die won vorig jaar de onderscheiding ” Gezelligste winkel”