like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Mensenmolen moet wereldrecord gaan opleveren

Van: op 30 september 2014

Levende MolenOp 5 oktober tijdens Festival de Oversteek zullen Project A15 en coöperatie WindpowerNijmegen een recordpoging doen om het Guiness Book of Records te halen met een enorme mensenlijke windmolen. Op die dag staat de festivallocatie 'Landgoed de Doornik' helemaal in het teken van wind. Project A15 en coöperatie WindpowerNijmegen organiseren verschillende activiteiten voor jong en oud rondom dit thema. Guiness Book of Records

Als statement vóór windenergie gaan Project A15 en coöperatie WindpowerNijmegen de uitdaging aan om een nieuw record te vestigen voor het Guiness Book of Records. Ze roepen zoveel mogelijk mensen op om werelds grootste levende molen te vormen. De wereldrecordpoging vindt plaats op 5 oktober om 12.00 uur in Nijmegen-Lentvlakbij restaurant Sprok Voor meer informatie ga naar ook www.levendewindmolen.nl

Windpark Nijmegen-Betuwe

Naar verwachting zal in de periode 2016-2017 bij Nijmegen een windpark met vijf windmolens gerealiseerd wordenHet windpark levert voldoende energie op voor 8.500 huishoudens. Coöperatie WindpowerNijmegen is de initiatiefnemer van dit windpark dat langs de A15 in Nijmegen Noord gebouwd zal wordenInwoners uit de regio wordt de gelegenheid geboden om te investeren in de molens en zo mede-eigenaar te worden van het windparkTijdens het festival kunnen bezoekers zich laten informeren over het windpark en ook al lid worden van de coöperatie.

BES LED

Meer dan alleen milieuwinst

Windmolens zijn niet alleen goed voor ons milieu, ze kunnen ook andere voordeel opleveren. Steeds meer windmolenparken zijn gezamenlijk bezit, bijvoorbeeld van een coöperatie. De opbrengst van zo'n park kan in een speciaal fonds worden gestort voor het opknappen van buurthuis of voor een nieuwe speelplaats. Ook is het mogelijk om af te spreken dat de omwonenden of de eigenaren extra korting op hun stroomrekening krijgen. Project A15 stimuleert dat omwonenden op tijd bij plannen voor toekomstige windparken worden betrokken én dat ze mee mogen beslissen over over wat er met de opbrengst gebeurt.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Gelderland, Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws