like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Populaire vormen van duurzame bestrijding van ongedierte 

Van: op 17 juni 2019

insecten sterven uit

Voorheen was het gebruikelijk om ongedierte te bestrijden met verschillende gifstoffen. Zo gebruikte men speciale korrels om muizen en ratten te kunnen bestrijden. Tegenwoordig is het gebruik van deze korrels verboden voor de bestrijding van muizen of ratten binnen een tuin. De korrels worden bijvoorbeeld door vogels aangezien als voeding, waardoor je andere dieren hiermee ernstig in gevaar brengt. Ook in huis is het gebruik van gifstoffen af te raden, door de risico’s die de middelen met zich meebrengen voor kinderen, huisdieren, enzovoorts. 

In dit artikel gaan we in op duurzame vormen van ongediertebestrijding, die het gebruik van gifstoffen minder snel noodzakelijk maken. Om tot dit artikel te komen spraken we onder meer met De Bestrijdingsbrigade. 

Ongedierte bestrijden met hitte en kou 

Een van de mogelijkheden om ongedierte op een duurzame wijze te bestrijden, is het gebruik van hitte en kou. Denk bijvoorbeeld aan het invriezen van een dekbed om bedwantsen of vlooien tegen te gaan. Ook het op hoge temperatuur wassen van een dekbedovertrek of kussensloop kan helpen in de bestrijding van deze ongediertesoorten. Afhankelijk van het type ongedierte kan ook met verschillende andere hulpmiddelen voor het genereren van hitte of kou worden gezorgd. Door een ruimte sterk op te warmen worden verschillende ongediertesoorten gedood, die anders enkel met gif bestreden zouden kunnen worden. Een ongediertebestrijder kan je hierbij helpen! 

Vallen plaatsen tegen ongedierte 

Naast het gebruik van hitte en kou is ook het plaatsen van lokdoosjes een relatief duurzame oplossing tegen ongedierte. Deze lokdoosjes kunnen voor een langere tijd blijven staan en voorkomen dat kinderen of huisdieren bij gifstoffen kunnen komen. Nadat het ongedierte eenmaal in het lokdoosjes is gekropen, zal deze vast blijven zitten. Op deze manier blijven er geen kadavers in huis achter. Iets wat wel het geval is bij het gebruik van gifstoffen. De ongediertesoorten blijven nog enige tijd in leven, nadat zij met het gif in aanraking zijn gekomen. De kadavers zullen hierdoor op verschillende plekken in huis liggen. 

Verklein de kans op ongedierte in huis 

Nog beter dan het op duurzame wijze bestrijden van ongedierte in huis is het voorkomen hiervan. Het is belangrijk om ongedierte tegen te gaan, door bijvoorbeeld kieren in muren te dichten. Via de kieren kan het ongedierte heel eenvoudig in huis komen! De kieren kunnen gedicht worden door de voeg tussen stenen te vervangen, of door hier een rooster in aan te brengen. Het aanbrengen van een rooster voorkomt dat ruimtes minder makkelijk te ventileren zijn.  

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!