[advertorial] De basis van gezond en energiezuinig wonen is een goede isolatie van de kruipruimte met Isoschelp. Uw kruipruimte wordt er warmer en droger door en daardoor ook de woning erboven. Het gevolg is minder stookkosten, meer comfort en een beter binnenklimaat.
Er komt een einde aan schimmelvorming, maar ook huisstofmijt vermindert aanzienlijk. Voor iedereen, maar zeker voor mensen die gevoelig zijn voor luchtvochtigheidsverschillen zoals astma,- of reumapatiënten, is dit een échte verademing. Schelpenisolatie creëert zo’n droog en zuiver klimaat dat het ook uitstekend werkt tegen andere vochtminnende organismen zoals zwammen, pissebedden, zilvervisjes, vliegjes en andere insecten.
Met de volledig natuurlijke isolatie van Isoschelp wordt een aantal doelstellingen bereikt. In de eerste plaats is een schelpenlaag van minimaal 25 centimeter een isolerende bodemafsluiter, waardoor vocht niet meer kan optrekken en wordt vastgehouden. Het is daarmee warmte-isolerend en dringt de stookkosten terug. Het zorgt voor een natuurlijk en blijvende drainage en voorkomt stank, ongedierte, zwam, schimmelvorming en betonrot. Het duurzame en milieuvriendelijke product kan in nagenoeg in elke kruipruimte worden toepast.
Besparing
Een gemiddelde kruipruimte isoleren met Isoschelp levert een besparing van 250-300 kuub gas per jaar, zo’n 20% van het gemiddelde verbruik. Daarnaast zijn er dan nog alle andere voordelen, zoals meer comfort, geen optrekkend vocht. Bovendien kun je de R-waarde (de mate van isolatie) bij Isoschelp zelf aanpassen: hoe dikker de laag schelpen, hoe beter de isolatie.
Informeer meteen vrijblijvend wat Isoschelp voor uw huis kan betekenen.
Zeker een goede optie. Ik heb echter eens van een professor die onderzoek deed aan lifecycleanalyses’ vernomen dat plastic zakjes gevuld met lucht een lagere milieu-impact hebben dan schelpen. Dit gaat natuurlijk tegen onze ‘logica’ in omdat schelpen een natuurproduct zijn en plastic uit het bestanddeel olie wordt vervaardigd. Zijn analyse was echter dat de plastic zakjes zo veel minder energie uitstoot veroorzaken (met name door het vervoer van de veel zwaardere schelpen) dat deze oplossing uiteindelijk beter is dan schelpen… Afijn, het maakt het wel complex en verwarrend allemaal. Het gevaar is dat mensen die niet zo heel erg ingewijd en veel ophebben met duurzaamheid door deze complexiteit en tegenspraak afhaken en helemaal niets meer doen (zie bijvoorbeeld met verhitte discussies rondom energie en zonnepanelen). Maar ik kon het niet laten dit even te melden. Schelpen zijn wellicht ook gewoon goed… We moeten toch ergens beginnen in plaats van af te wachten tot we het wiel volledig hebben uitgevonden…:-)