like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Uitvaartverzekeraars beleggen vaak niet duurzaam

Van: op 13 juni 2018

Een aantal grote uitvaartverzekeraars houden er geen duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid op na. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) onder 30 grote verzekeraars in Nederland. Uitvaartverzekering.nl maakte een samenvatting van het rapport en keek daarbij puur naar de uitvaartverzekeraars.

De verzekeringsmaatschappijen werden allen beoordeeld op de manier waarop zij hun verantwoord beleggingsbeleid binnen de organisatie inplannen, opzetten en daarover rapporteren. Vervolgens werden zij gescoord op vier criteria: bestuur, beleid, implementatie en transparantie. Het rapport bevat de onderzoeksresultaten van het kalenderjaar 2016.

 

Ondermaats

Binnen het kader duurzaam beleggen scoren Yarden, Monuta, Klaverblad en de Onderlinge ‘s-Gravenhage ondermaats. In het geval van Monuta werden er zelfs helemaal geen punten toegekend door de VBDO.

Van de onderzochte uitvaartverzekeraars zijn er twee die op het gebied van duurzaam beleggen wel goed scoren, namelijk Ardanta (onderdeel A.S.R.) en DELA. Zij scoorden respectievelijk een 3,9 en 3,1 uit maximaal 5 te behalen punten.

Hieronder een visueel overzicht:

uitvaartverzekering

Van alle onderzochte verzekeraars staat pensioenverzekeraar Zwitserleven bovenaan de lijst met 4,1 uit 5 punten.

 

Kritisch

De VBDO is kritisch en merkt op dat veel verzekeraars nog niet verantwoord en duurzaam beleggen. De vereniging stelt dat dit een integraal onderdeel moet zijn van de bedrijfsstrategie en prominent op de agenda moet komen.

De VBDO vertegenwoordigt particuliere en institutionele leden die het belangrijk vinden dat bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws