peulen paradeBonen, kikkererwten, linzen, kapucijners, maar ook  lupinen en soja of andere peulvruchten zijn een prima bron van plantaardige eiwitten. Ze vormen een goede basis van de maaltijd en passen in een verantwoord menu. Ook is de bonenteelt goed voor de bodemvruchtbaarheid en het binden van stikstof. Maar in eerste instantie is de boon in al zijn verschijningsvormen vooral lekker! Alle reden om de peulvrucht de plek te geven op het menu ( en in de peulen parade ) die hij verdient. Alleen…wat doe je ermee?

Urgenda en de Bruine Bonenbende slaan vanaf 2 september t/m 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, de handen ineen om heel Nederland aan de boon te krijgen. De Rijksoverheid, cateraars Sodexo, Eurest en Albron, het Voedingscentrum, culinair journalisten en andere partijen sluiten zich bij deze Parade aan. De Haagse ministeries geven in estafettevorm steeds één week het goede voorbeeld door veel bonen op het menu in hun bedrijfsrestaurants te zetten. De Urgenda Foodtruck luistert de estafette op met innovatieve bonenhapjes. We zijn ook te vinden op de vakbeurs Gastvrij Rotterdam op 23 september en sluiten de Peulenparade spetterend af op 10-10, de Dag van de Duurzaamheid. Haak ook aan bij de PeulenParade!

Vraag Offerte aan

Boon je mee?
Ontdek zelf hoe lekker en voedzaam peulvruchten zijn. Laat je inspireren door de vele culi’s, bloggers, koks en anderen die al geïnfecteerd zijn met het bonen-virus. Deel jouw boon-gevoel met ons en maak kans op een moestuin-pakket met diverse boonsoorten of het kookboek

Hoe?
Dat kan door:

  • Jouw boon-gevoel op de foto te zetten en te delen via #PeulenParade op Twitter, op Facebook.com/peulenparade of te mailen naar [email protected]
  • Jouw favoriete recept te delen via deze kanalen;
  • Een andere leuke activiteit met peulvruchten in de hoofdrol te organiseren (een fietstocht, een diner met je buren/vrienden/huisgenoten, een blog te schrijven, een jamsessie met potjes peulvruchten, een spelletje Boonanza)
  • Ervoor te zorgen dat er nog meer mensen in jouw omgeving gaan meedoen met de Peulenparade.
  • Een openbare activiteit te organiseren die wij in onze agenda kunnen opnemen
  • Een kortingsactie in samenwerking met een winkel op touw te zetten.

Maar misschien heb je zelf nog veel leukere ideeën om peulvruchten te promoten. Deel jouw boongevoel vóór 10 oktober! Dan maak je kans op een leuke prijs.

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws