like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Vera Dalm neemt afscheid als directeur Milieu Centraal

Van: op 30 juni 2019

vera dalm

Vera Dalm neemt na ruim tien jaar afscheid als directeur van Milieu Centraal, de voorlichtingsorganisatie over duurzaam leven. Onder haar leiding groeide de organisatie uit tot de autoriteit voor iedereen als het gaat om milieu, energie en duurzaamheid. Met 15.000 bezoeken per dag is www.milieucentraal.nl een populaire vraagbaak voor consumenten en ook op de sociale media kanalen ontdekken mensen hoe ze stappen kunnen maken in de wereld van duurzaam.

“Ongelofelijk trots ben ik op hoe we ervoor staan als Milieu Centraal”, zegt Dalm. “De situatie nu is absoluut onvergelijkbaar met tien jaar geleden, toen milieu nog een beetje in ‘het groene hoekje’ zat. Nu vinden alle mensen onze site en volgen ons op sociale media. Iedereen wil graag weten wat hij of zij nu gewoon zélf kan doen aan duurzaamheid.
En al heeft iedere krant, tijdschrift of web site, elke winkel, elke organisatie aandacht voor duurzaamheid, het is wat mij betreft altijd te weinig. Want eerlijk gezegd maak ik me nu méér zorgen dan tien jaar geleden. De urgentie om echt iets te doen aan klimaatverandering lijkt wel bij iedereen doorgedrongen, nog niet iedereen komt ook echt in actie.
Milieu Centraal kan veel doen met haar praktische tips, heldere adviezen en nuchtere uitleg, maar er moet echt nog wel een tandje bij!”

Vraag Offerte aan

Praktisch over duurzaam

Voorzitter Anne-Marie Rakhorst gunt het Vera van harte, maar moest ook even slikken. “Vera en Milieu Centraal passen echt zó bij elkaar: gedreven én praktisch over duurzaam, het motto van Milieu Centraal, is ook helemaal hoe Vera is.Geen hoogdravende verhalen, gewoon doen wat kan in je dagelijkse leven. Ze laat een sterke organisatie achter met een onomstreden positie als het gaat om de praktische consumentenvoorlichting. Dank Vera!”.

ASN Bank

Vera Dalm stapt over naar de ASN Bank, waar zij per 1 september in dienst treedt als hoofd van het Expertisecentrum Duurzaamheid. Programmamanager Puk van Meegeren neemt waar en Milieu Centraal hoopt snel een nieuwe directeur te kunnen voorstellen.

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws