like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Vers en duurzaam vlees per post dankzij slimme innovatie

Van: op 21 april 2015

samen een koe kopenJe bent boer en je wil je klanten zo vers mogelijk en zo duurzaam mogelijk vlees bieden. Dan bied je de klanten aan om zelf een deel van een koe te kopen, zo dat ze precies weten van welk dier het vlees komt en de duurzaamheid ook te volgen is. Want dierenwelzijn, voedselveiligheid/traceerbaarheid en het milieu zijn de belangrijkste uitgangspunten van waaruit sameneenkoekopen.nl, het bedrijf waar we over spreken, opereert. En dankzij een slimme innovatie kan nu ook de verzending naar de klant volledig duurzaam en op een vast tijdstip worden verzorgd.

Innoveren met PostNL en Wageningen UR

Fairphone 3_Staring lady

Door de logistieke kennis van PostNL te combineren met de ervaringen van Sameneenkoekopen.nl in de vers-markt, hebben zij een nieuwe oplossing gevonden door gebruik te maken van een door Wageningen Universiteit & Research ontwikkelde speciale koelbox. Deze absoluut unieke koelverpakking houdt het vlees gedurende verzending op de juiste temperatuur. Het aantal te gebruiken koelelementen worden aan de hand van de overkomstduur, isolatiewaarde en de buitenlucht temperatuur per levering aangepast. Begin mei start de pilot in de regio Twente.

Zekerheid over tijdstip van bezorging

Sameneenkoekopen.nl wil haar klanten graag duidelijkheid geven over het tijdstip van bezorging. Een vrije dag opnemen omdat er een pakket afgeleverd gaat worden behoort binnenkort tot het verleden. Sameneenkoekopen.nl biedt op vaste dagen een ‘one day delivery’ dat wil zeggen dat het vlees 's ochtends wordt verpakt en 's avonds al bij u in de pan en/of vriezer kan liggen.

Eenvoudig proces

Sameneenkoekopen.nl brengt de vleespakketten naar het depot van PostNL, Hier worden de pakketten gesorteerd

voor de avondroute. Het vlees zit in een verzegelde koelbox. De pakketbezorger haalt de verzegeling van de box en pakt daaruit de kartonnen doos met daarin het diep gekoelde vleespakket. Vervolgens zal hij de koelbox weer meenemen. Voor deze koelbox wordt geen statiegeld in rekening gebracht. De koelbox komt weer terug op het bedrijf en zal bij volgende leveringen hergebruikt worden. Daarmee is de duurzame cirkel rond.

www.sameneenkoekopen.nl

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws