Je bent boer en je wil je klanten zo vers mogelijk en zo duurzaam mogelijk vlees bieden. Dan bied je de klanten aan om zelf een deel van een koe te kopen, zo dat ze precies weten van welk dier het vlees komt en de duurzaamheid ook te volgen is. Want dierenwelzijn, voedselveiligheid/traceerbaarheid en het milieu zijn de belangrijkste uitgangspunten van waaruit sameneenkoekopen.nl, het bedrijf waar we over spreken, opereert. En dankzij een slimme innovatie kan nu ook de verzending naar de klant volledig duurzaam en op een vast tijdstip worden verzorgd.
Innoveren met PostNL en Wageningen UR
Door de logistieke kennis van PostNL te combineren met de ervaringen van Sameneenkoekopen.nl in de vers-markt, hebben zij een nieuwe oplossing gevonden door gebruik te maken van een door Wageningen Universiteit & Research ontwikkelde speciale koelbox. Deze absoluut unieke koelverpakking houdt het vlees gedurende verzending op de juiste temperatuur. Het aantal te gebruiken koelelementen worden aan de hand van de overkomstduur, isolatiewaarde en de buitenlucht temperatuur per levering aangepast. Begin mei start de pilot in de regio Twente.
Zekerheid over tijdstip van bezorging
Vind jij goede en onafhankelijke informatie over een duurzame en klimaatveilige toekomst belangrijk? En helpt Duurzaamnieuws.nl je daarmee? Help ons dan met een donatie. Dank je wel.
Liever eerst een tijdje volgen? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.
Sameneenkoekopen.nl wil haar klanten graag duidelijkheid geven over het tijdstip van bezorging. Een vrije dag opnemen omdat er een pakket afgeleverd gaat worden behoort binnenkort tot het verleden. Sameneenkoekopen.nl biedt op vaste dagen een ‘one day delivery’ dat wil zeggen dat het vlees ’s ochtends wordt verpakt en ’s avonds al bij u in de pan en/of vriezer kan liggen.
Eenvoudig proces
Sameneenkoekopen.nl brengt de vleespakketten naar het depot van PostNL, Hier worden de pakketten gesorteerd
voor de avondroute. Het vlees zit in een verzegelde koelbox. De pakketbezorger haalt de verzegeling van de box en pakt daaruit de kartonnen doos met daarin het diep gekoelde vleespakket. Vervolgens zal hij de koelbox weer meenemen. Voor deze koelbox wordt geen statiegeld in rekening gebracht. De koelbox komt weer terug op het bedrijf en zal bij volgende leveringen hergebruikt worden. Daarmee is de duurzame cirkel rond.