like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Vrijwilligers sprokkelen geld bijeen voor radiospotjes voetafdruk

Van: op 22 juni 2013

Een spotje over de Mondiale Voetafdruk wordt in de week van 23 – 29 juni regelmatig uitgezonden op de landelijke zender Radio 1. De campagne met het spotje is een initiatief van de Werkgroep Voetafdruk Nederland (WVN) bestaande uit 9 leden, allen vrijwilligers. Het spotje vertelt dat de Aarde volgens wetenschappers al gevaarlijk overbelast is door onze grote en vele voetafdrukken, maar dat de meeste politici nog zwijgen. En er wordt een gratis eBoekje aangeboden. Het spotje wordt volgende week 40 keer uitgezonden.

De WVN heeft de laatste weken een landelijke campagne gevoerd om het benodigde geld binnen te halen voor het ‘wilde idee’ van spotjes op de radio. In korte tijd is dat gelukt en nu kan het plan ook werkelijk worden uitgevoerd.  De uitzendingen zijn speciaal gepland in de laatste week voor de schoolvakanties, want daarna zullen velen niet vaak meer thuis zijn. De belangrijkste boodschap van het spotje is dat mensen het eBoek ‘Mijn hemel!’ gratis kunnen lezen op de site www.voetafdruk.eu van de WVN.

Klokkenluiders
Het spotje begint met een luide slag van de klok van de Big Ben. Daarmee wordt de associatie opgroepen met klokkenluiders. Dat was ook de bedoeling van de werkgroep. De hele boodschap, die in 20 seconden wordt overgebracht, luidt dan ook:  Wetenschappers waarschuwen, maar veel politici zwijgen nog! Onze Aarde is gevaarlijk overbelast, door al onze voetafdrukken. Lees het gratis eBoek ‘Mijn hemel!’ op  voetafdruk.eu  In 10 minuten weet je hoe we ervoor staan, én wat we kunnen doen; op voetafdruk.eu. Het aangeboden eBoek is ruim een jaar geleden door WVN-lid Jan Juffermans uitgebracht en werd intussen meer dan 160.000 keer bekeken, o.a. binnen diverse opleidingen, milieu- en duurzaamheidsorganisaties.

Met het oog op morgen
Op dezelfde site als waarop het eBoek gelezen kan worden, staat ook het spotje. Dus als iemand geen radio luistert, kan men daar terecht om het spotje te horen. Ook het uitzendschema is daar te vinden, zodat men kan kijken rond welke programma’s het spotje wordt uitgezonden. De eerste drie spotjes zijn zondag 23 juni al te horen rond het programma ‘Vroege Vogels’ van de VARA, tussen 8.00 en 10.00 uur. En het laatste spotje wordt uitgezonden na het programma ‘Met het oog op morgen’ op zaterdag 29 juni even voor 12.00 uur ‘s nachts.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws