like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Wat is er nu fijner en duurzamer dan op je fiets naar je werk?

Van: op 23 mei 2019

Bijna niks toch? Je hebt niets te maken met de files of met overvolle treinen en ander openbaar vervoer. Je bent je eigen baas als je op de fiets zit. Lekker trappen op weg naar je werk. Alvast even bedenken wat je vandaag gaat doen en op de terugweg neem je de dag even met jezelf door.

Dan is dat allemaal uit je systeem als je thuis aankomt. Maar fietsen kan best heel intensief zijn en veel energie kosten. Daarom kan het slim zijn om je eens te gaan oriënteren op een elektrische fiets.

Een elektrische fiets, is dat wel duurzaam?

Ja! Zeker de huidige elektrische fietsen met een flinke actieradius zijn duurzaam. De accu gaat, natuurlijk bij juist gebruik, jarenlang mee en zal je veel plezier geven tijdens je dagelijkse rit. Ook stap je dus op de fiets in plaats van in de auto. Hierbij zorg je dus voor minder uitstoot van uitlaatgassen. Zeker wanneer je door te fietsen ook nog de file weet te ontwijken, zorg je ervoor dat je echt duurzaam bezig bent.

Fietsen is goed voor je!

Want bewegen is goed voor je. Door te fietsen zorg je ook nog eens goed voor je lijf, dat hierdoor ook langer mee zal gaan. Fietsen op een elektrische fiets is misschien wat minder zwaar, maar je bent evengoed flink in beweging. Als je niet trapt, kom je niet vooruit. Kies altijd de fiets die het best bij jou past. Dat kan een heel andere fiets zijn dan die van de buurman. Want ieder mens is anders, we zitten allemaal anders in elkaar en hebben andere voorkeuren. Laat je dus goed informeren bij een goede fietsenwinkel voor je tot een aanschaf overgaat.

Moet een elektrische fiets regelmatig vervangen worden?

Een elektrische fiets kan, bij juist gebruik en goed onderhoud, jarenlang mee gaan. Laat je goed informeren over de juiste manier van opladen van de accu en het periodieke onderhoud aan je fiets. Zo zorg je ervoor dat je er jaren plezier aan kunt beleven. Zit je niet meer lekker of gaat het allemaal wat moeizamer dan voorheen? Laat dan simpelweg je zadel eens stellen, dat kan al veel oplossen. Er is nog geen verplichte jaarlijkse keuring voor fietsen, maar het is wel verstandig om je fiets een keer per jaar eens goed te laten nalopen.

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws