like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Wat kost een gehoorapparaat bij een duurzame audicien

Van: op 12 augustus 2020

gehoortest

Gehoorverlies is een vervelend maar helaas vaak voorkomend probleem. Sommigen merken het zelf meteen op dat ze een gehoorprobleem hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je merkt dat je anderen niet goed meer verstaat of dat je de tv steeds harder moet zetten. Voor anderen kan juist weer gelden dat de eerste tekenen van gehoorverlies niet worden opgemerkt.

Twijfel je aan de kwaliteit van je gehoor, merk je dat je gehoor achteruit gaat of wil je zeker weten hoe het met je gehoor gesteld is? Laat dit dan testen bij een van de beste audiciens van Nederland door middel van een gehoortest.

Wat doet een Audicien?

Als je je gehoor wil of moet laten testen, ben je bij een audicien aan het juiste adres. Audiciens zijn de specialisten op het gebied van het achterhalen, onderzoeken en behandelen van gehoorproblemen. Het behandelen van een gehoorprobleem wordt onder andere gedaan door het aanmeten van een gehoorapparaat.

De gehoortest

Het doel van een gehoortest is onderzoeken of het oor goed functioneert. Daarnaast wordt onderzocht welk deel van het oor niet goed functioneert. Een gehoortest geeft inzicht in welke mate er sprake is van een gehoorprobleem en waardoor het gehoorprobleem wordt veroorzaakt. De toonaudiogram is een bekende gehoortest, bij mensen beter bekend als ‘de piepjestest’. Hierbij worden tonen op verschillende frequenties en sterktes afgespeeld.

Het belang van een gehoortest

Het gehoor verandert langzaamaan. Dit kan betekenen dat je gehoor met kleine stapjes achteruit gaat. Het kan zijn dat je die kleine stapjes achteruit niet altijd meteen opmerkt. Daarom is het goed om met regelmaat een gehoortest te laten afnemen.

Je gehoor is dagelijks een zeer belangrijk en onmisbaar ingrediënt. Door geluid te kunnen horen, sta je in verbinding met de wereld om je heen. Zo ben je verbonden met de ander in een gesprek doordat je de ander kan verstaan. Je kan genieten van muziek door de klanken van instrumenten te horen. In het verkeer ben je veilig doordat je signalen via geluid kan oppikken. En zo zijn er nog veel meer momenten waarop je gehoor onmisbaar is.

Door je op tijd en met regelmaat te laten testen op je gehoor, draag je er zorg voor dat je gehoorpotentieel optimaal is en blijft. Zo kan een audicien bijvoorbeeld op tijd signaleren of je een gehoorprobleem hebt en hier passende maatregelen voor treffen. 

Wat kost een gehoorapparaat?

Er zijn verschillende soorten gehoorapparaten op de markt. Welke geschikt is voor jou hangt af van je gehoorprobleem, de vorm van je gehoorgang en je voorkeuren en wensen. Er wordt bijvoorbeeld bekeken of een AHO apparaat (achter het oor), IHO apparaat (in het oor) of een LIHO apparaat (luidspreken in het oor) geschikt is voor jou.

Daarnaast zit er ook verschil in kwaliteit. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een budget apparaat wat uiteindelijk doorloopt tot een topklasse apparaat. Dit alles is medebepalend voor de prijs die je uiteindelijk betaalt voor een geschikt en passend apparaat.

Lees meer over wat een gehoorapparaat gemiddeld kost: https://www.vanboxtelhoorwinkels.nl/gehoorapparaat/wat-kost-een-gehoorapparaat

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws