Wil je een bijdrage leveren aan een duurzaam Nederland dan zijn daar diverse mogelijkheden voor met keuze uit allerlei opleidingen. Duurzaamheid is een belangrijk thema in de maatschappij en in het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld als het gaat om het bereiken van klimaatdoeleinden, waarbij het reduceren van CO2 een belangrijke rol speelt. Of als het gaat om het verduurzamen van de energievoorziening.

Zo zijn er meer duurzaamheidsaspecten die binnen verschillende opleidingen aan bod komen. Bekijk de mogelijkheden hieronder maar eens.

groenopladen generic keuzehulp

Opleiding Bouwkunde

De bouwsector is constant in beweging en dient rekening te houden met wetgeving, materialen en technieken. Daarbij speelt de duurzaamheid een belangrijke rol. Zo zijn duurzame huizen beter voor het milieu in vergelijking met traditionele bouw. Er wordt rekening gehouden met het energieverbruik en met de besparing op grondstoffen. In een moderne opleiding Bouwkunde is er daarom volop aandacht voor thema’s als duurzaamheid en milieu. Zo geldt dat eveneens voor opleidingen op het gebied van bouw en architectuur, waarbij je leert om duurzame gebouwen te ontwerpen. Daarbij is er aandacht voor het gebruik van milieuvriendelijke materialen en voor duurzame energievoorzieningen.

Expert Duurzaamheid

Er zijn allerlei opleidingen om met de verworven kennis een bijdrage aan een duurzaam Nederland te leveren. Zo voorziet NCOI bijvoorbeeld in de mogelijkheid om de opleiding Expert Duurzaamheid te volgen. De inhoud van deze opleiding heeft onder meer betrekking op ontwikkelingen in de klimaatwet- en regelgeving. Ook doe je kennis op hoe het milieubeleid van organisaties op de ontwikkelingen is af te stemmen.

Opleiding Duurzame Energieproductie

Energievoorziening is een van de belangrijke duurzaamheidsthema’s in Nederland. De energietransitie is al ingezet en breidt zich in de toekomst verder uit. Daarom is er ook behoefte aan opgeleide mensen die inzicht hebben in mogelijkheden en oplossingen op het gebied van duurzame energieproductie. Tijdens de opleiding Duurzame Energieproductie leer je onder meer op welke manier duurzame alternatieven in het bestaande elektriciteitsnet zijn in te passen.

Opleiding Consultant Duurzame Energievoorziening

Het is eveneens mogelijk om een opleiding te kiezen om aan het werk te gaan als consultant duurzame energievoorziening. Een dergelijke opleiding biedt de mogelijkheid om met de opgedane kennis klanten en management te adviseren over oplossingen die betrekking hebben op duurzame energie. In de opleiding is er onder meer aandacht voor ontwikkelingen ten aanzien van de duurzaamheid in de energiesector. Ook leer je wat de voordelen en nadelen zijn van meer zonne-energie en windenergie.Tevens leer je hoe je op een overtuigende wijze advies uitbrengt als consultant duurzame energievoorziening.

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws