forzeNa maandenlang hard werken wordt het dan eindelijk beloond: Studententeam Forze van de TU Delft presenteert de nieuwe waterstofraceauto van de toekomst. De Forze VII werd zondag officieel onthuld tijdens de Gamma Racing Day. 
Het was een historisch moment voor de 65 studenten die hier hard voor gewerkt hebben. Voormalig formule 1-coureur Jan Lammers was de eerste die plaatsnam in de auto na de onthulling. Lammers was duidelijk onder de indruk van de vooruitgang die de Delftse studenten hebben gemaakt. “De complexiteit van de auto is enorm, maar we hebben dit jaar dan ook gefocust op het realiseren van een zeer geavanceerde raceauto met een nog langer uithoudingsvermogen”, aldus trotse team manager Rick Everaert.
Op dit moment zijn er nog volop tests aan de gang en de testresultaten zijn veelbelovend. Het is immers van uiterst belang dat de auto veilig langere afstanden kan afleggen en aan alle strenge veiligheidsvoorwaarden van een raceauto voldoet, voordat deze records zal gaan verbreken op het circuit. Desalniettemin zal het niet lang meer duren voordat de Forze VII zichzelf gaat bewijzen op het asfalt.

Waterstof technologie

De Forze VII zal de strijd aangaan met benzineraceauto's en laten zien wat de mogelijkheden zijn van waterstof technologie. De waterstofraceauto rijdt op waterstof, een expertisegebied van de nieuwe hoofdsponsor van Forze: Pitpoint. Samen met zuurstof uit de lucht, wordt de waterstof omgezet in water en elektriciteit. Een groot voordeel van waterstof is dat het net zo snel getankt kan worden als benzine, aldus Everaert. De raceauto's van Forze zijn de enige raceauto's ter wereld waarmee je ongegeneerd kan racen zonder enige vorm van schadelijke uitstoot.
Forze is het Hydrogen Racing Dreamteam van de TU Delft. Het team bestaat uit 65 studenten van verschillende faculteiten, van luchtvaart- en ruimtevaarttechniek tot technische bestuurskunde. Zij zetten zich samen in om waterstoftechnologie te promoten door het zelf ontwerpen, bouwen en besturen van een zeer innovatieve raceauto. Dat is immers waar een dreamteam van de TU Delft om draait: leren en innoveren, zodat we de grenzen van technologie weer een klein stukje verleggen. Voor meer informatie, zie: www.forze-delft.nl.
Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws