like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

4 tips om jouw vakantie naar Turkije enigszins duurzaam te maken

Van: op 15 maart 2019

vakantie naar turkije

De zomervakantie komt al steeds dichterbij, en het gros van de Nederlanders heeft haar vakantieplannen inmiddels al gemaakt. Wederom staat een vakantie naar Turkije als een van de meest populaire plannen op de lijsten. En dat is natuurlijk niet gek. Je hebt er alle mogelijkheden voor de ideale vakantie. Of je nu op zoek bent naar zon, zee en strand, cultuur, citytrips of gewoon even lekker ontspannen in de natuur.

De grote variatie in plaatsen en gebieden die Turkije te bieden heeft, maakt het ieder jaar weer een ontzettend populaire eindbestemming. En hoewel je waarschijnlijk precies weet welke locaties je wilt gaan bezoeken, willen wij je graag wat tips geven om je vakantie niet alleen leuk, maar ook duurzaam te maken!  Hoe je jouw vakantie naar Turkije duurzamer kunt maken, lees je hier

1 Vlieg met een groene maatschappij

Hoewel er (nog) geen honderd procent groene vliegmaatschappijen zijn, zijn er wel steeds meer maatschappijen met toestellen die minder CO2 uitstoten. TUI fly is bijvoorbeeld de eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij met de Boeing 787 Dreamliner. Dit toestel is twintig procent zuiniger dan de Boeing 767 die inmiddels zijn vervangen.

2 Doe een donatie

Daarnaast zijn er ook verschillende maatschappijen die je de mogelijkheid geven om een donatie te doen om de ‘carbon print’ te verminderen. Deze donatie is geheel vrijwillig, en ook het bedrag mag zelf gekozen worden. En laten we eerlijk zijn; een tientje extra op de kosten die je sowieso al maakt voor vliegtickets kan geen kwaad toch? Alle kleine beetjes helpen!

3 Verblijf duurzaam

Wanneer je dan vervolgens in Turkije aangekomen bentvoor je vakantiekun je natuurlijk kiezen voor het bekende ‘massa resort’, maar ook dit jaar juist voor een duurzame optie gaan. Zo zijn er genoeg hotels die alles op alles zetten om zo duurzaam en maatschappelijk verantwoord mogelijk te ondernemen. Naast duurzaam zijn deze hotels vaak ook nog ontzettend trendy. Zo vind je er bijvoorbeeld toffe kunst van gerecyclede materialen terug, of andere leuke manieren waarop zij hun steentje bijdragen aan het milieu.

4 Vermijd wegwerpproducten

Ook op vakantie nemen we vaak flinke hoeveelheden plastic mee, en zelfs wanneer we het niet mee naar locatie nemen, nemen we het uiteindelijk wel mee terug naar Nederland in de vorm van souvenirs en verpakkingen van producten. Probeer ook tijdens je vakantie zo min mogelijk plastic te gebruiken of aan te schaffen. Komt een product in het plastic? Verwijder de verpakking dan in de winkel en neem alleen het product mee naar huis!

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws