like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Duurzamer omgaan met kantoorartikelen: 7 tips

Van: op 14 maart 2019

Ook 2019 staat weer in het jaar van duurzaam ondernemen. Het is dé manier om je steentje bij te dragen aan het milieu en een betere leefomgeving, en helpt je in veel gevallen ook nog eens op de kosten te besparen. Maar op welke manier ga je nu duurzamer om met je kantoorartikelen? We geven je een aantal handige tips.

1 Duurzaam printen

Er zijn allerlei manieren om duurzamer te printen, maar laten we beginnen bij de basis. Zo wijzig je de printerinstellingen naar het standaard dubbelzijdig printen en probeer je kleurgebruik te vermijden door standaard in grijswaarden te printen. Een andere manier om minder printkostente maken is het afsluiten van een print abonnement. Hiermee krijg je de nieuwe cartridges automatisch toegestuurd wanneer de printer aangeeft dat de oude bijna leeg zijn, en krijg je direct een retourdoos mee voor de oude cartridges. Duurzaam, verantwoord en geld besparend!

2 Duurzaam papier

Op bijna alle kantoorartikelen bestaan wel duurzame alternatieven; zo ook op het papier voor de printer. Kies duurzaam papier in plaats van het standaard papier, en draag zo je steentje bij aan het milieu.

3 Gebruik een milieuvriendelijke pen

Er zijn allerlei milieuvriendelijke pennen (zoals bijvoorbeeld de B2P van Pilot) die gemaakt zijn van allerlei gerecyclede materialen zoals PET-flessen. Zo worden alle overbodige plastic waterflessen omgezet tot iets waar je daadwerkelijk iets mee kunt. Naast pennen zijn er ook andere milieuvriendelijke schrijfwaren te vinden.

4 De Eco perforator

Naast het duurzaam schrijven kun je nu ook duurzaam perforeren. Ook deze perforators worden gemaakt van gerecycled plastic, en zelfs de verpakking bestaat uit gerecycled karton. Naast de eco perforator zijn er natuurlijk nog meer (lees: wel tientallen) duurzame alternatieven op veel gebruikte kantoorartikelen. Een kleine tien minuutjes Googelen levert je al een heel nieuw assortiment op.

5 Duurzame ordners en ringbanden

Er zijn ontelbaar veel duurzame ordners en ringbanden op de markt, die niet eens zoveel duurder zijn dan een plastic of niet duurzame variant. Een kleine investering die je toch weer wat dichter bij het geheel duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen brengt.

6 Hergebruik ook het papier

Printjes mislukken natuurlijk regelmatig, en dit leidt vaak tot het weggooien van ongebruikt papier. Verzamel dit papier juist en gebruik het als kladpapiertje, of geef een verzameling mee aan medewerkers met kinderen; die kunnen er namelijk heerlijk op kleuren.

7 Bestel in bulk

Zijn er nieuwe kantoorartikelen nodig? Verzamel dan een flink bestelling en bestel in één keer. Op deze manier zijn er minder ritten nodig om de materialen op kantoor te krijgen.

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!