In januari hebben 49 teams van 41 universiteiten in 18 landen op 5 continenten zich aangesloten bij de ReThink Protein Challenge’2. Hun missie? Een baanbrekende oplossing bedenken om de eiwittransitie te versnellen. Nu volgt de laatste selectie voor de grote finale.
Na de eerste selectieronde strijden 30 briljante teams om een kans om te schitteren in de Grand Finale op 25 juni. Alle teams presenteren hun oplossingen op de website van de Challenge.
De ideeën variëren van krekelpoeder voor de bevolking van de sloppenwijk Kibera in Kenia (team Sahara), via technologie om melkeiwitten te produceren door gistfermentatie met gist (team ProProtein) tot diervoederformulering met van proteïne afgeleide functionele moleculen (team Prot-N -suF)
Welke ideeën maken indruk op de selectiecommissie en halen de finale?
Op 3 juni om 15.30 uur, na zes maanden spannende strijd, maakt Wim Hilbrands (DSM, voorzitter van de selectiecommissie) de Finalisten van de Challenge bekend. Dit zijn de 12 beste teams die kans maken op een prijzenpot van € 15.000!
Consumentenperspectief
Als opmaat naar het grote onthullingsmoment van de finalisten bespreken Gerda Feunekes (Voedingscentrum) en Marleen Onwezen (Wageningen Economic Research) het consumentenperspectief op eiwittransitie. Ze zullen reflecteren op factoren die de bereidheid van de consument om alternatieve producten te kopen beïnvloeden, strategieën bespreken om mensen te motiveren hun dieet te veranderen en uitleggen waarom we veganistisch willen eten, maar niet minder vlees eten.
Deze discussie maakt deel uit van de Protein Shift Series, een reeks online evenementen waar prominente experts reflecteren op verschillende ontwikkelingen met betrekking tot de eiwittransitie en de toekomst ervan.
Het evenement is hier te volgen. (voorafgaande registratie vereist)