like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Apple (Iphone) steekt geld in duurzaamheid

Van: op 17 maart 2017

iphone7De laatste tijd zien we een opvallende en vooral hoopgevende ontwikkeling in de elektronica-industrie. Uitgerekend één Apple doet er namelijk steeds meer aan om deze industrie zo duurzaam mogelijk te maken. Met een omvang van maar liefst 220 miljoen iPhones per jaar, behoort deze fabrikant tot de grootste producenten in de elektronica branche. Desgevraagd geeft men bij Apple zelfs aan dat het bedrijf toekomst ziet als groene energiemaatschappij!

Apple en het milieu

Apple is al langere tijd bewust bezig met het milieu en investeert dan ook behoorlijk in duurzaamheid. Dat komt onder meer tot uiting in het realiseren van zonne-energieprojecten waarmee de CO2-voetafdruk van Apple behoorlijk verkleind wordt. Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van groenere materialen én zet het bedrijf in op recycling. Dat laatste komt bijvoorbeeld tot uiting in de mogelijkheid om je oude iPhone in te leveren waarmee je korting krijgt op een nieuw exemplaar. Je levert je iPhone 7 in en krijgt korting op een nieuw exemplaar. Jouw ingeleverde smartphone wordt gebruikt om nieuwe te maken óf gereviseerd en tweedehands verkocht.

Energie van hernieuwbare bronnen

Een andere wijze waarop Apple zoveel mogelijk rekening probeert te houden met het milieu is de energie die gebruikt wordt. Om jouw iPhone 7 of iPad te produceren is er namelijk behoorlijk wat energie nodig. Maar liefst 95% van de energie die Apple gebruikt is afkomstig van hernieuwbare bronnen. Er wordt bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van zonne-energie. Alle gebouwen van Apple in Singapore zijn voorzien van een groot zonne-energie project van 32-megawatt. Dat project is over meer dan 800 daken verspreid. Ook draaien alle datacenters van Apple over de hele wereld volledig op groene energie.

Nog veel meer!

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van de manier waarop Apple de laatste jaren bewust in milieu en duurzaamheid investeert. Je kunt het namelijk in nog veel meer aspecten terug zien. Bijvoorbeeld in de materialen waar de iPhone 7 van gemaakt is of aan de verpakkingen van jouw bestelling. Vrijwel al het papier is namelijk duurzaam of gerecycled. En Apple blijft verbeteren op dit belangrijke onderwerp!

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dan kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!