like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Fleur op je Balkon: handleiding voor beginners

Van: op 17 maart 2017

Lente, die heerlijke tijd van het jaar waarin de vogeltjes weer vrolijk fluiten, de zon zich steeds meer laat zien en de bladeren langzaam weer aan de bomen verschijnen. Mensen gaan massaal weer de deur uit om lekker van de zon te genieten op een terrasje of park. Ook is het weer de tijd van het jaar om je groene vingers aan het werk te zetten met het beginnen van je eigen biologische moestuin.

In de grote steden is het zogenaamde urban gardening de laatste jaren steeds populairder geworden. Mensen veranderen ongebruikte ruimtes in de stad in mooie groene plekjes, waar groentes gekweekt worden, zodat de buurt hier samen van kan genieten. Uit een rapport van Mintel bleek dat meer dan 52% van de huiseigenaren gebruik maakt van huisplanten om vervuiling tegen te gaan. Urban gardening gaat niet alleen om het tegengaan van vervuiling, het is ook een gezonde manier van leven en de mogelijkheid zelf (op biologische wijze) groenten te kweken, wat sterk wordt toegejuicht door de veganistische gemeenschap. Een survey, verspreid in mei 2016, door het Vegan Society and Vegan Life Magazine, liet zien dat het aantal veganisten in het Verenigd-Koninkrijk met 360 procent is gestegen in 10 jaar.

 

Jouw eigen groene oase

Om gebruik te maken van de voordelen die streekgerelateerde gewassen te bieden te hebben, hoef je heus geen boerderij of stuk land te kopen. Sterker nog, als je in het bezit bent van een balkon, kun je vandaag nog aan de slag als een echte urban gardener. Je hebt hiervoor niet veel ruimte nodig, het kost bijna niks en je hebt geen speciale tuinier vaardigheden nodig. Het enige wat je moet investeren is een beetje van je tijd en creativiteit. Binnen korte tijd kun je genieten van je zelf geplante bloemen en maak je gerechten klaar met jouw eigen duurzaam gekweekte groenten!

 

De beginners handleiding

Voor alle mensen met een eigen balkon dat wel de nodige kleur mist, heeft Shopalike een handleiding samengesteld die jou helpt bij het creëren van jouw eigen stukje groen in de concrete jungle. De instructies zijn gemaakt met de echte beginner als doel, dus wees gerust, ook voor diegene die een cactus al als uitdaging zien, zijn de stappen goed te volgen.

De infographic begeleidt je in het proces in 4 simpele stappen die je laten zien:

  1. Welk gereedschap je nodig hebt,
  2. Wat de makkelijkste planten zijn (kruiden, groenten en bloemen) en een paar tips over hoe ze te verzorgen,
  3. Hoe je ze moet planten,
  4. En als laatste, hoe je zelf je balkon mooier kunt maken d.m.v. producten te recyclen.

Dus, tijd om je handen vies te maken!

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!