like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

ASN Bank belegt in groene EIB-obligaties

Van: op 24 augustus 2013

geld beleggenDe ASN Bank belegt 50 miljoen euro in de nieuwe, groene obligaties van de Europese Investeringsbank (EIB). Daarmee financiert de EIB projecten op het gebied van wind- en zonne-energie en energie-efficiency, die bijdragen aan vermindering van de CO2-uitstoot in Europa.

Begin juli 2013 plaatste de EIB voor 650 miljoen euro zogeheten ‘Climate Awareness Bonds’. Met deze obligaties financiert de investeringsbank projecten die het klimaat ten goede komen. De voorwaarden die de EIB aan de projecten stelt, voldoen aan de strikte duurzaamheidscriteria van de ASN Bank. De belegging van de ASN Bank in de EIB-obligaties draagt daarom bij aan de missie van de bank: het bevorderen van duurzaamheid in de samenleving.

Bullguard Internet Security, free 60 days Trial

SNS Asset Management (SNS AM) heeft in zijn functie van duurzame vermogensbeheerder voor de ASN Bank de obligaties gekocht. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met de ASN Bank en na een zorgvuldig traject om de juiste investering te selecteren.

De EIB is blij met de deelname van de ASN Bank. “De betrokkenheid van de ASN Bank betekent dat de projecten die we financieren, voldoen aan de strengste criteria. Goedkeuring door de ASN Bank is een veelzeggend signaal,” aldus Aldo M. Romani, bij de EIB verantwoordelijk voor het aantrekken van financiering.

De investering is ook het startsein voor engagement van de ASN Bank met de EIB. “Vroeger moesten we beleggingen in obligaties van de EIB per definitie afkeuren. We wisten immers niet of de EIB het geld wel volgens onze criteria zou investeren,” aldus Piet Sprengers, hoofd Duurzaamheidsbeleid en -Onderzoek van de ASN Bank. “De EIB investeert actief in duurzame energie en energiebesparing. Wij delen onze kennis en kunde daarover graag met de EIB.”

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws