like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Baden in luxe, maar dan wel duurzaam

Van: op 2 juli 2017

De badkamer renoveren is een heel project waar veel bij komt kijken. En het is een forse investering die je voor een langere periode doet. Alle reden dus om je keuzes goed te overwegen. Zeker ook wat duurzaamheid betreft, zowel van de materialen als wat het toekomstige water- en energieverbruik betreft.

Als je wil baden in luxe is een aangename temperatuur van de ruimte van belang. Een duurzame keuze voor de verwarming is dan een vloerverwarming met warmtepomp. Vergeleken met radiatoren is vloerverwarming een traag systeem. In een warmtepomp installatie met vloerverwarming blijft de temperatuur doorgaans dag en nacht gelijk. Dat is vooral voor de badkamer heel comfortabel. En zo wordt in de praktijk energie bespaard.

 

Douchen in bad bespaart water

Ultiem ontspannen? Dat begint in een ligbad. Na een harde dag werken is het nemen van een bad een uitstekend middel om heerlijk te ontspannen. U maakt uw ligbad zo luxe als u zelf wilt, u kunt van een eenvoudig bad in een handomdraai uw eigen wellness creëren met behulp van lichttherapie en hydro- en luchtsystemen.

Natuurlijk draagt ook de keuze van het bad, de vorm en het materiaal, bij aan duurzaamheid. Een goed isolerend materiaal houdt water lang warm en door de juiste vorm kun je ook water besparen. En wist je dit: douchen in een ligbad bespaart 50% aan water.

Wil je het maximale aan duurzaamheid bereiken? Kijk dan ook naar het meeverwarmen van je douchewater met warmtewisselaar (wtw). Met een douche-wtw blijft warmte uit wegstromend douchewater behouden. De douche-wtw warmt er koud water mee op zodat de ketel minder hard hoeft te stoken.

Want warm water belast het milieu omdat er fossiele brandstoffen nodig zijn om de ketel (of boiler) te stoken. Versterking van klimaatverandering is het belangrijkste gevolg. Een douche-wtw vermindert die milieubelasting doordat die de helft van de warmte uit wegstromend douchewater kan terugwinnen en daarmee koud water kan voorverwarmen.

Baden in luxe kan zonder schuldgevoel als je deze duurzame mogelijkheden hebt benut.

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dan kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!