like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Bavaria laat consumenten meedenken over duurzaamheid

Van: op 29 juni 2014

twizzy van bavariaBierbrouwer Bavaria lanceert een online platform waar al haar activiteiten op het gebied van duurzaamheid samenkomen. Daarmee maakt de Brabantse brouwer haar duurzaamheidgedachte en de projecten die daaruit voortvloeien toegankelijk voor een breed publiek. Middels de Twitter campagne #ikbrouwmee spoort de brouwer consumenten aan om mee te denken over initiatieven die bijdragen aan een duurzame toekomst. Vorig jaar maakte Bavaria al een eerste stap richting een breder publiek door als opmaat voor het jaarverslag samen met schrijfster Renske de Greef een online Science Fiction thriller te lanceren (www.bavaria.com/71).

Jan-Renier Swinkels, directievoorzitter van Bavaria, licht toe: “Duurzaamheid is niet iets wat moet, duurzaamheid is vanzelfsprekend voor ons. Het heeft geen begin- of eindpunt. We werken volgens de filosofie dat we het bedrijf in bruikleen hebben van onze kinderen en kleinkinderen en daarom zijn we zuinig op onze brouwerij en onze omgeving.” Swinkels vervolgt: “Duurzaamheid is iets van ons allemaal. Door jezelf de juiste vragen te stellen kun je vaak met kleine dingen een groot verschil maken. Bavaria legt de lat hoog voor wat betreft duurzaamheid en daardoor zijn we voortdurend op zoek naar de meest efficiënte oplossingen. De onafhankelijke blik van consumenten die met ons meedenken is dan ook meer dan welkom. Ik kijk uit naar alle ideeën die via #ikbrouwmee met ons gedeeld worden. Zo kunnen we samen werken aan een toekomst die voor iedereen waardevol is”.

Fairphone 3_Staring lady

Op www.bavaria.com/duurzaamheid is een overzicht te vinden van alle activiteiten van Bavaria op het gebied van duurzaamheid. Naast algemene informatie over de brouwerij worden ook verschillende projecten zoals Boer Bier Water en de samenwerking met Atlant Groep verder toegelicht. Het complete MVO jaarverslag kan gedownload worden als PDF of er kan gekozen worden voor een eigen variant van het jaarverslag waarin de consument zelf bepaalt welke onderdelen een ‘nieuw’ verslag vormen.

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws