like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Bespaar deze winter tot wel 210 euro op je energierekening zonder grote investering

Van: op 18 september 2019

plissegordijnen

Gordijnen kunnen het warmteverlies binnen een woning tot wel 60% verminderen. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal naar isolatie in huis.

Hoewel velen bij duurzaam wonen denken aan grote investeringen zoals (gevel)isolatie, zonnepanelen of warmtepompen, is er een nog veel voordeligere manier om een huis te isoleren. Dupligordijnen, ook wel bekend als dubbele plisségordijnen, hebben een ECOcellstructuur met een klimaatbeheersende factor. Hang je deze gordijnen voor enkelglas, dan bieden ze dezelfde isolatie als dubbelglas. De combinatie van dubbelglas met dupligordijnen kan het warmteverlies tot wel 46% verminderen.

Met deze duurzame oplossing bespaar je jaarlijks tot wel 210 euro op je energiekosten. Ook hoeft er geen extra investering worden gedaan bij de aanschaf van raamdecoratie. Gordijnen heb je namelijk toch nodig! Door bewust te kiezen voor een plisségordijn bespaar je dus veel geld, zonder dat hier een grote investering voor nodig is zoals bij zonnepanelen.

Voordelig isoleren

De Nederlandse zomer was dit jaar wederom erg warm, met temperaturen die opliepen tot wel 40 graden. Overal in huizen stonden airco’s op de hoogste stand te blazen. Een voor de hand liggende oplossing, maar niet de meest milieuvriendelijke. We vinden duurzaamheid ontzettend belangrijk en willen maar al te graag dat onze kinderen en kleinkinderen ook kunnen genieten van onze planeet. Toch wordt er lang niet door iedereen een steentje bijgedragen aan een beter milieu. Er wordt vaak gedacht aan drastische veranderingen die om een grote investering vragen. Uit het onderzoek van Milieu Centraal blijkt echter dat er ook voordelige, minder vanzelfsprekende manieren zijn om een woning te verduurzamen, waaronder het ophangen van raamdecoratie.

Gevoerde gordijnen

Niet alleen plisségordijnen hebben een isolerende werking, maar ook gordijnen met zwaardere stoffen houden in de winter de kou buiten en in de zomer de ruimte koel. Door velours of verduisterende gordijnen te combineren met dubbelglas wordt er jaarlijks veel energie bespaard.

Nog een tip? Plaats geen meubels en hang geen gordijnen voor de radiator, want dit zorgt ervoor dat de warmte de ruimte niet in komt. In plaats daarvan wordt het grootste deel van de warmte gelijk weer naar buiten verplaatst. Zonde van de stookkosten dus.

Over Veneta.com

Veneta.com is de grootste online raamdecoratiespecialist van Nederland. Met inmiddels bijna 140 werknemers in dienst en ruim 45 jaar productkennis, levert Veneta.com kwaliteit maatwerk voor een prijs die tot wel 40% goedkoper is dan bij een speciaalzaak. Binnen het bedrijf staat klanttevredenheid centraal, wat blijkt uit de 100% tevredenheidsgarantie en 8 jaar productgarantie.

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws