klimaatstaking

Op 27 september gaan opnieuw duizenden naar Den Haag voor een grote klimaatstaking. Wereldwijd doen miljoenen mensen mee aan de grote internationale klimaatstaking, onderdeel van een wereldwijde actieweek, die begint op 20 september. Vanaf die derde vrijdag in september voeren we de druk op met lokale acties in meerdere steden in Nederland. Met meer dan 6000 vrijwilligers in 150 landen werken we aan wat volgens ons de grootste internationale klimaatmobilisatie kan worden. Dat meldt de coalitie die de staking organiseert.

De internationale acties voeren de druk op rond de klimaattop van de Verenigde Naties die op 23 september wordt gehouden in New York. ,,Het is tijd voor de politiek; lokaal, in Den Haag, in Europa en wereldwijd om wakker te worden en werk te maken van een beter beleid tegen klimaatverandering’’, zegt Chris Haan uit Heino die helpt met de organisatie in Nederland. ,,Door met zoveel mogelijk mensen te staken voor het klimaat, willen we een duidelijk kantelpunt in de geschiedenis creëren. Het aanpakken van de klimaatcrisis is een noodzaak. We moeten dit doen om te laten zien dat we er niet meer omheen kunnen.’’

Vraag Offerte aan

Wij staken omdat het klimaatakkoord niet voldoende maatregelen treft om desastreuze opwarming van de aarde tegen te gaan, en omdat de Nederlandse regering het vonnis in de Urgenda klimaatzaak naast zich neerlegt. Daarom eisen wij dat de Nederlandse politiek zich gaat inzetten voor een écht ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. Hiervoor is een Green New Deal nodig: een grootschalig plan dat sociale en ecologische problemen tegelijkertijd aanpakt. Met als doel (van deze deal) een eerlijke en gezonde samenleving voor iedereen.

Voortbouwend op de succesvolle (klimaat)stakingen, zullen jongeren en volwassenen samen staken. Hierbij roepen wij iedereen op om mee te doen. Deze staking wordt georganiseerd door een burgerbeweging samen met een coalitie van organisaties waaronder Fridays For Future Nederland, Earth Strike Nederland, Code Rood, Fossielvrij NL en Teachers for Climate NL.

Inmiddels is beken geworden dat burgemeester Krikke van Den Haag de route van de klimaatmars wil verbieden.

Kijk voor meer informatie op klimaatstaking.nl

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws