groene ammoniak

Gouden kansen voor groene ammoniak 

In de overgang van fossiele naar hernieuwbare en koolstofarme brandstoffen en grondstoffen moet Nederland zich voorbereiden op de opkomst van groene ammoniak als ‘gamechanger’ in de energievoorziening van de toekomst.
vacature overheid

Hoe vind je vacatures bij de overheid?

Als je besloten hebt dat je bij de overheid wilt gaan werken, dan is de eerste stap om op zoek te gaan naar vacatures. Waar vind je die vacatures en wat is de volgende stap?
financialisering

Waarom blijven leren essentieel is in de financiële sector

Om te kunnen inspelen op de nieuwste trends, maar ook om adequaat te kunnen reageren op veranderingen in wet- en regelgeving is voor wie in de financiële sector werkt, levenslang leren geen keuze meer, maar een noodzaak.
informatie desinformatie

Waarom IT-certificaten je carrière een boost geven

Een manier om bij te blijven en om jezelf te onderscheiden op de arbeidsmarkt, is door het behalen van IT-certificaten. Certificeringen tonen aan dat je over bepaalde kennis en vaardigheden beschikt die van groot belang zijn in de IT-sector.
John Podesta klimaatonderhandelaar

De nieuwe John Kerry heet John Podesta

John Podesta stapt in de schoenen van de Amerikaanse klimaatgezant John Kerry, die vorige maand zijn afscheid aankondigde. Wie is de man die de rol van Amerikaans klimaatambassadeur op zich neemt?
smartphone

AI desinformatie en klimaat grootste risico’s voor de wereld

Volgens het World Economic Forum (WEF) vormt een golf van door kunstmatige intelligentie voortgebrachte desinformatie en desinformatie die belangrijke naderende verkiezingen zou kunnen beïnvloeden, de grootste bedreiging op korte termijn voor de wereldeconomie.
warmtepomp

4 tips voor een duurzamer huis

We willen allemaal ons steentje bijdragen aan het milieu, maar weten soms niet goed waar te beginnen. Gelukkig kun jij vanuit je eigen huis al heel veel betekenen.
badkamer

Je badkamer duurzaam verbouwen: waar kun je op letten?

Als je op het punt staat de badkamer te verbouwen, is het natuurlijk belangrijk om na te denken over wat je mooi vindt en wat je praktisch vindt. Maar het is ook de uitgelezen kans om je badkamer te verduurzamen.
boomkor trawler

Visnetten maken CO2 uit de zeebodem los

Trawlvisserij, waarbij vissersboten grote sleepnetten over de bodem van de oceaan trekken, is niet alleen schadelijk is voor het zeeleven maar pompt ook grote hoeveelheden CO2 van de zeebodem naar de atmosfeer.
nex nieuwe economie index

Beleid remt verduurzaming economie

Slechts 17,5 procent van het Nederlandse economie is duurzaam. Dat blijkt uit de vijfde editie van de Nieuwe Economie Index (NEx), het jaarlijkse onderzoek van duurzame-bedrijvennetwerk MVO Nederland.
energy folly zoekt plek

Originele tips om een duurzaam thuis te creëren

Duurzaamheid is, naast een trend, ook een essentieel aspect om je steentje bij te dragen aan een betere planeet. De eenvoudigste manieren ken je wellicht al: water besparen, energie besparen en recycleren.
stikstof in de koestal

Hoe radicaal rechts de boerenidylle uitmelkt

Het in stand houden van de intensieve ‘ondernemerslandbouw’ in Nederland leidt tot grote ontwrichting van de samenleving, beweert Jan Douwe van der Ploeg in zijn nieuwe boek ‘Gesloten vanwege stikstof’. Een uitgebreide samenvatting met commentaar van Huib Stam.
kantelpunt klimaatverandering permafrost

Komt een nieuwe pandemie uit het Noordpool ijs?

Wetenschappers waarschuwen dat de mensheid kans loopt op een bizarre nieuwe pandemie. Oude virussen die bevroren zijn in de Arctische permafrost kunnen op een dag vrijkomen door het opwarmende klimaat en een grote ziekte-uitbraak ontketenen. 
klimaatzaak ing

Na Shell krijgt nu ING een klimaatzaak aan de broek

Milieudefensie start een Klimaatzaak tegen ING. Dat heeft directeur Donald Pols bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Amsterdam. In 2021 won Milieudefensie al een vergelijkbare zaak tegen Shell.