like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

De meest duurzame vloerkleden 

Van: op 14 augustus 2020

vloerkleden

Wist je dat vloerkleden van viscose, katoen en wol eigenlijk helemaal niet duurzaam zijn? De productie heeft een grote impact op het milieu en de producten gaan vaak niet lang mee. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mooie alternatieven bij gekomen. Hieronder lees je welke soorten vloerkleden een duurzame keuze zijn. 

Vloerkleden van gerecycled kunststof

Als je op zoek bent naar een vloerkleed voor buiten, kom je al snel bij de plastic kleden terecht. In eerste instantie lijkt dit geen duurzame keuze. Toch zijn er ook tuinkleden en buitenkleden van gerecycled kunststof. Zo kun je genieten van het sterke en weersbestendige materiaal, zonder het milieu te veel te belasten. 

Speedpedelecs.com - Dé specialist in Speed Pedelecs

Jute vloerkleden

Voor binnenshuis zijn duurzame jute vloerkleden een mooie optie. Jute is een heel sterk, organisch materiaal. Deze vloerkleden hebben een natuurlijke en sfeervolle uitstraling. Het past bij meer interieurstijlen dan je in eerste instantie verwacht! Zo staat het bijvoorbeeld tof bij een Scandinavische slaapkamer, een botanische woonkamer of juist in een hal met Oosterse sfeer. Vooral de ronde jute kleden zijn op dit moment erg populair. 

Sisal vloerkleden

Sisal is een weefsel dat uit bladeren van subtropische planten wordt gemaakt. Het materiaal kan op een biologische manier geteeld worden en is daarnaast biologisch afbreekbaar. Qua uitstraling lijkt het op een jute vloerkleed, maar dan net wat zachter en verfijnder. 

Linnen vloerkleden

Wil je liever een huiselijk kleed dat is gemaakt van textiel? Ga dan op zoek naar een linnen vloerkleed. Dit is een ideale vervanger voor niet-biologisch katoen. Het kleed zal niet gaan pluizen en heeft een lange levensduur. Ondanks alle voordelen van dit materiaal, zijn er nog weinig vloerkleden die compleet uit linnen bestaan. Het wordt door de beperkte toepasmogelijkheden vaak gecombineerd of gemengd met andere materialen. Check daarom altijd of dit ook een duurzaam materiaal is.

Hennep vloerkleden

Hennep is een snelgroeiende plant die maar weinig water nodig heeft. Het kan daarom veel sneller geoogst worden dan bijvoorbeeld katoen. Hennep vloerkleden worden gemaakt van de natuurlijke vezels uit deze plant. De kleden zijn erg sterk en gaan daarom lang mee. Bovendien zijn deze vloerkleden verkrijgbaar in veel verschillende (natuurlijke) kleuren. 

Zeegras vloerkleden 

Heb je al eens gehoord van zeegras vloerkleden? De kleden worden gemaakt van een grassoort dat wordt gekweekt in brak water. De natuurlijke vezels worden gesponnen tot een harde draad. Hier kun je de mooiste vloerkleden mee maken! Het materiaal is biologisch afbreekbaar en zelfs bestand tegen vocht. Leg jouw nieuwe zeegras kleed dus gerust in de badkamer of buiten op je terras. 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws