Woon je in een drukke stad of straat? Dan weet je dat een ongeval in een klein hoekje zit. Door de vele auto’s is het verkeer niet altijd een veilige plek. Elk jaar worden nog altijd veel mensen het slachtoffer van een verkeersongeval. Fietsers en voetgangers maken vaak een groot deel van deze slachtoffers uit. Deze kwetsbare groep ondervindt vaak blijvende gevolgen van hun ongeluk.
Dit kan zowel op fysiek gebied zijn, bijvoorbeeld moeilijker lopen, als op mentaal gebied: het hebben van nachtmerries of trauma’s. Deze slachtoffers kunnen ervoor kiezen om met juridische hulp een vergoeding voor hun letselschade te claimen. JBL&G specialiseert zich in het bieden van deze hulp en doet dit geheel kosteloos! JBL&G is in de letselschadebranche een unieke speler. Bij JBL&G gaan ze niet over de ruggen van slachtoffers om geld te verdienen. Ze bieden gratis hun hulp aan!
Maar wat is eigenlijk letselschade?
Er is sprake van letselschade als het letsel veroorzaakt is door een ongeval. Als iemand na een aanrijding niet meer durft te fietsen zou er sprake kunnen zijn van psychisch letsel. Deze vorm van letselschade moet wel bewezen kunnen worden. Een belangrijk punt hierbij is wel dat het bewezen moet kunnen worden. Daarom is het zo belangrijk om professionele juridische hulp in te schakelen. Letselschade-Berekenen.nl, onderdeel van JBL&G, biedt je graag deze service!
Letselschade wordt niet snel in verband gebracht met duurzaamheid, maar dit is wel mogelijk. Bij de volgende casus kan bijvoorbeeld ook sprake zijn van letselschade. Een werknemer bij een schilderbedrijf heeft jaren met loodverf moeten schilderen. Elke avond heeft deze werknemer slaapproblemen, omdat hij last heeft van een moeilijke ademhaling. Als deze werknemer een causaal verband kan aantonen, kan hij of zij een claim indienen voor letselschade. Omdat er in de laatste jaren steeds meer de nadruk op duurzaamheid wordt gelegd, zullen dit soort claims verdwijnen aangezien er bijvoorbeeld bij schilderbedrijven al jaren geen loodverf meer wordt gebruikt. Toch kunnen er nog steeds letselschadeclaims worden ingediend die in verband kunnen worden gebracht met duurzaamheid.
Tot slot
Een werknemer die door een verkeersongeval gehandicapt is geworden zal niet op de meest milieuvriendelijke manier naar het werk kunnen komen. Deze gehandicapte werknemer is immers veel afhankelijker geworden van vervoersmiddelen met een hoge uitstoot, zoals de auto. Het openbaar vervoer en de fiets zullen voor deze werknemer geen optie zijn. Hierbij loopt deze werknemer bepaalde vergoedingen mis die door de werkgever worden aangeboden, zoals een treinabonnement. In de meeste gevallen biedt de werkgever geen alternatief voor gehandicapte werknemers die van deze vergoedingen geen gebruik kúnnen maken. In dit soort situaties is het mogelijk om hier een vergoeding voor te claimen. Dit is te beargumenteren en vaak ook te bewijzen in de claim die u kunt laten indienen voor uw letselschade. Hoewel letselschade en duurzaamheid niet met elkaar in verband lijken te staan, zullen dit soort claims in de komende jaren geen uitzondering meer zijn.