like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

De nieuwe economie begint in het theater

Van: op 11 juni 2013

open raamEen theatervoorstelling die een breed publiek aan het denken zet over de nieuwe economie. Compleet met een boek dat de achtergronden van onze nieuwe economische toekomst beschrijft met totaal nieuwe inzichten. Dat is de unieke formule van de avondvullende voorstelling ‘Zeven Vensters’, die eenmalig speelt op dinsdag 10 september 2013 in het Haagse theater  Diligentia. Het is een episch theater gebaseerd op het nieuwe, baanbrekende managementboek ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie –Zeven vensters op succes’, van auteur Marga Hoek.

Het is voor het eerst in Nederland dat episch theater de lancering van een boek begeleidt. Kenmerkend voor dit soort theater is het geven van inzicht. Zo neemt de prachtige stem vanverteller Ernst Daniel Smid het publiek mee in het avontuur van het nieuwe zakendoen. De ratio komt aan bod in treffende columns van bijzondere topmensen uit het bedrijfsleven, wetenschappers (waaronder Marko Hekkert) en journalisten (Hans de Geus, beurscommentator RTL en Lars Sørensen, BNR). Laurentien van Oranje verleent met De Raad van Kinderen haar medewerking. ‘Zeven Vensters’ trakteert het publiek ook op emotie, onder meer met een wervelende dansvoorstelling door de Braziliaanse choreograaf/danser Samir Calixto van Korzo producties. In een duet vertolkt hij De Vier Jaargetijden van Vivaldi die de circulariteit van de tijd krachtig verbeeldt.

Fairphone 3_Staring lady

Marga Hoek nam het initiatief tot de ontwikkeling van de theatervoorstelling voor de lancering van het boek. Hierin presenteert Hoek een originele en totaal nieuwe kijk op zeven traditionele management thema’s. Ze opent nieuwe vensters voor innovatief en duurzaam ondernemerschap.Een missie die haar na aan het hart ligt als directeur van De Groene Zaak, het groeiende platformvan ondernemingen die op kop lopen in het versnellen van duurzaam ondernemen. Het boek iseen cocktail van Hoeks visie, intensieve crowd sourcingen interviews met tientallen CEO’s. Wetenschappers toetsten de inhoud van het boek. Hiervoor deed de auteur een beroep op Het Groene Brein; een vernieuwend netwerk van ruim vijftig gedreven wetenschappers en lectorendie verduurzaming willen versnellen en actief samenwerken met het duurzame bedrijfsleven, waar zij initiator van is.

De voorstelling speelt eenmalig op dinsdag 10 september 2013 in Theater Diligentia en begintom 20.00 uur. Adres: Lange Voorhout 5, 2514 EA Den Haag, telefoon: 070-3610540.

Het managementboek ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie - Zeven vensters op succes’, is vanafvandaag verkrijgbaar in de voorverkoop via www.managementboek.nl. Voor meer informatie over de voorstelling en het boek: Marloes Tapvia m.tap@degroenezaak of 070-3926657.

Meer informatie over Zeven Vensters en het bestellen van kaarten: www.zakendoenindenieuweeconomie.nl, Twitter en Facebook.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht, Lokale economie, Zuid-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws