Deterra food marketNederlandse consumenten blijven steeds meer uitgeven aan online producten en diensten. Daarbij is de food/nearfood markt, waar de dagelijkse boodschappen onder vallen, één van de opvallendste stijgers met een groei van maar liefst 34% ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. Dit zijn cijfers die online foodmarkt Deterra al een tijd ziet aankomen. “Maar het is altijd fijn om dit door middel van een onderzoek bevestigd te zien worden, wij zijn er klaar voor!”, zegt Frans Broeders, oprichter van Deterra.

Dat het online bestellen van voeding nu zo sterk stijgt, is voor Deterra een bevestiging van waar zij twee jaar geleden al op anticipeerde met de start van hun online foodmarkt. Na de pilot in Den Bosch en Eindhoven is er flink geïnvesteerd in het schaalbaar maken van het platform.

groenopladen generic keuzehulp

Frans Broeders:“Wij profiteren natuurlijk van nieuwe bewegingen op de online foodmarkt doordat het voor veel mensen steeds makkelijker en normaler wordt om online voeding te bestellen. Het enige waar wij als Deterra ons in blijven onderscheiden, is het feit dat wij een volledig lokaal aanbod hebben. Hierdoor kunnen wij de herkomst en transparantie over productiewijze blijven garanderen. Iets wat in de reguliere voedselketen niet mogelijk is. Dit is dus het grote verschil met bijvoorbeeld supermarkten en andere online aanbieders.”

Volgens de cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, het onderzoek naar online consumentenbestedingen in Nederland welke in opdracht van Thuiswinkel.org wordt uitgevoerd, is het gezien de ontwikkelingen in de online foodmarkt branche aannemelijk dat deze sterke groei ook het tweede halfjaar door zal zetten. Dit wordt bevestigd door het ING onderzoek ‘Samenwerking vanuit een nieuwe mindset’ waarin wordt voorspeld dat 15-20% van de voeding via internet zal worden aangekocht in 2020, nu ligt dit percentage op 1 tot 2%.

Word mede-eigenaar van Deterra door mee te doen met de crowdfundingcampagne

Het is voor ons nu zaak dat we de voorsprong en ervaring die we hebben in de online foodmarkt nu verder uit te nutten. “Het platform is er helemaal klaar voor en blijkbaar de markt ook. Dit willen we doen door middel van crowdfunding. Daarom zijn wij begonnen met een crowdfundingcampagne via Oneplanetcrowd. In de eerste weken hebben wij meer dan € 33.000 opgehaald met dank aan 39 investeerders, dus de start is veelbelovend!”. Investeerders kunnen mede-eigenaar worden van Deterra tegen 7% rente. Meedoen kan hier: www.oneplanetcrowd.com/nl/project/121246

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws