like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Dit is waarom zonne-energie de toekomst heeft

Van: op 24 februari 2020

zonnepanelen hypotheek

De ontwikkelingen van zonnepanelen en zonne-energie in het algemeen gaan ontzettend hard. Dat is natuurlijk niet gek, want zonne-energie wordt steeds belangrijker. Niet alleen omdat het goedkope energie op kan wekken, maar ook omdat het goed is voor het milieu.

Dit wordt steeds belangrijker, er worden namelijk steeds meer maatregelen genomen voor een beter milieu. Vandaar dat steeds meer mensen zonnepanelen laten plaatsen door Bongosolar. Wij hebben voor je op een rijtje gezet waarom zonne-energie de toekomst heeft en welke ontwikkelingen er op dit moment allemaal gaande zijn. 

De kosten van zonnepanelen

De productiekosten van zonnepanelen zijn de laatste jaren behoorlijk afgenomen, toch zijn de kosten nog redelijk hoog. De komende jaren zal hier veel aan gedaan worden, de kosten voor het ontwikkelen moeten namelijk nog omlaag om het nog rendabeler maken. Dit is een beetje hetzelfde verhaal als de elektrische auto. Dit is voordeliger en beter voor het milieu, maar het ontwikkelen van een elektrische auto juist weer niet. 

Zonne-energie uit glas

Naast energie halen uit complete panelen, zal er de komende jaren ook veel gewerkt worden aan andere oplossingen. Zo is er in Amerika een onderzoek bezig waar zonnecellen door middel van een soort verflaag op het raam gezet worden. Niet alleen is dit ontzettend makkelijk, het levert ook nog een stuk meer op dan zonnepanelen. Wel moet er nog een hoop getest worden voor dit echt op de markt kan komen. 

Auto’s die rijden op zonne-energie

Er wordt ook een hoop getest en geëxperimenteerd met auto’s die rijden op zonne-energie. Dit staat nog wel in het beginstadium en er is dus nog ontzettend veel nodig voor dit echt kan. Waarschijnlijk gaan hier nog tientallen jaren overheen maar het beloofd veel goeds. Er komen in eerste instantie vooral oplossingen waarbij een elektrische auto wordt ondersteund door een dak met zonnepanelen. Uiteindelijk is het doel hierbij natuurlijk dat een auto volledig zelf kan rijden op de zonnecellen. 

Zonnepanelen van Nano Solar

Grote zonnepanelen zijn natuurlijk niet echt handig als je het op een creatieve en innovatieve manier wilt toepassen op andere producten. Vandaar dat Nanosolar hier een oplossing voor aan het ontwikkelen is. Zij zijn bezig met flexibele zonnepanelen die ook nog eens zo dun zijn als aluminiumfolie. Je kunt je voorstellen dat de mogelijkheden met een product als dit natuurlijk eindeloos zijn. Hier zullen we de komende jaren waarschijnlijk nog veel van zien. 

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws