verzuimontzorgverzekering

Al zorg je nog zo goed voor je mensen, geen enkele werkgever ontsnapt aan ziekteverzuim onder personeel. Want zelfs de meest gemotiveerde medewerker kan gevloerd worden door ziekte of een ongeluk. Daarom is er nu een verzekering die werkgevers helpt om de risico's van langdurig ziekteverzuim nader te bepalen.

Ziekteverzuim is voor niemand prettig. Het brengt problemen met zich mee voor de ondernemer en zorgen en ongemak voor de zieke. Vooral in kleinere bedrijven zijn de gevolgen vaak goed merkbaar.

groenopladen generic keuzehulp

Ingewikkelde regels

Daar komt nog bij dat regels ingewikkeld zijn en ook met regelmaat veranderen. Daardoor hebben vooral kleine werkgevers behoefte aan meer ondersteuning bij langdurig, duurzaam zieke werknemers.

Ook doordat bedrijven in het klein tot middelgroot MKB gemiddeld maar een enkele keer te maken krijgen met een langdurig zieke medewerker, beschikken deze vaak beperkt over de noodzakelijke specifieke kennis en vaardigheden.

Bedrijven zijn bijvoorbeeld verplicht om het loon door te betalen van zieke medewerkers. Dat weten de meeste ondernemers wel. Maar ze zijn ook verantwoordelijk voor de re-integratie, en daar zijn ze veel minder vaak mee bekend.

Verzekerd van ontzorging

Om vooral de kleine ondernemers met 2 tot zo’n 25 (geen harde grens trouwens) medewerkers tegemoet te komen en uit de problemen te houden hebben het ministerie van SZW, MKB-Nederland, VNO-NCW, LTO Nederland en het Verbond van Verzekeraars afspraken gemaakt over een nieuwe verzekering,  de MKB Verzuim-ontzorgverzekering. Die is vooral gericht op ontzorgen van de ondernemer bij verzuim van medewerkers, inclusief arbo-dienstverlening én casemanagement naar zowel werkgever en werknemer. 

De verzekering vangt het financiële risico op en helpt bij de verplichtingen en taken rond de loondoorbetaling bij ziekte.

Veranderingen vóór zijn

Er gaan dit en volgend jaar weer flink wat regelingen veranderen. Zo worden de regels waarop het UWV werkgevers beoordeelt in het re-integratietraject transparanter, krijgt de bedrijfsarts een zwaardere stem bij de beoordeling van zieke werknemers en komt er een tegemoetkoming voor doorbetaling van zieke werknemers van kleine werkgevers.

Het gaat je als werkgever weer heel wat tijd kosten om vertrouwd te raken met de nieuwe regels. En dat bovenop de toch al drukke agenda.

Optimaal ontzorgd

Om die verandering vóór te blijven kun je nu al gebruik maken van de nieuwe MKB Verzuim-ontzorgverzekering. Zo spaar je tijd en ben je goed voorbereid op de nieuwe situatie.

Waar kun je voor de nieuwe verzekering terecht? Een aanbieder met het keurmerk "MKB Verzuim-ontzorgverzekering" is Centraal Beheer. Die organisatie heeft al jarenlang ervaring met het inzetten van casemanagers in verzuimsituaties. Zodat je je als ondernemer ook geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van de ontzorging.

Zoek je meer informatie over hoe je ziekteverzuim goed kan sturen? Lees dan dit artikel voor meer inzicht.

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws