like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Duurzaam ondernemen helpt bij het redden van levens

Van: op 29 mei 2018

aed

 

Slim en duurzaam ondernemen kan helpen bij het redden van leven. In het geval van een hartstilstand bijvoorbeeld. Op veel plaatsen is er apparatuur aanwezig om een hart na een stilstaand weer op gang te brengen, de AED. Maar die moet het natuurlijk wel op elk noodzakelijk moment doen.

 

Wat is een AED?

De Hartstichting omschrijft een AED (Automatische Externe Defibrillator) als een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Dat werkt zo: bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren.

 

Onderhoud is belangrijk

Net als bij elk apparaat is onderhoud belangrijk, maar bij een AED des te meer. Het gaat ten slotte om mensenlevens. Bovendien is een AED een apparaat dat maar zelden wordt gebruikt. Daardoor wordt een eventueel defect mogelijk pas opgemerkt als het te laat is. Vooral de elektroden en batterijen van de AED moeten tijdig worden vervangen: vlak voordat de houdbaarheidsdatum is bereikt.

 

Slimme beugel

Door de AED in een slimme wandbeugel te plaatsen 'hoort' deze de meldingen die de AED geeft na een zelftest. Vervolgens verstuurt de wandbeugel de melding naar het Service Centrum, die de eigenaar van de AED direct nieuwe onderdelen toestuurt en de eigenaar wijst op het onderhoud. De eigenaar van de AED kan gebruik maken van de telefonische support bij het vervangen van de onderdelen.

Het grootste voordeel voor de gebruiker is dat door monitoring op afstand er zekerheid is dat de AED altijd in goede staat is.

 

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws