like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Duurzaam wonen met een gietvloer

Van: op 20 februari 2020

gietvloer

Het plaatsen van een gietvloer is erg populair, ruim toepasbaar en geven een ruimtelijke en strakke look. Er zijn veel voordelen die dit type vloer met zich meebrengt, waaronder de diversiteit. Je kunt kiezen uit verschillende afwerkingen en kleuren, waardoor jouw vloer absoluut uniek is. 

Wel is het soms lastig om een weloverwogen keuze te maken, wanneer er zoveel opties zijn. Daarom laten we je in dit artikel niet enkel de voor- en nadelen zien van dit type vloer, maar we geven je ook tips die je kunnen helpen bij het uitkiezen van de kleur en afwerking.

Hoe kies je de juiste gietvloer?

Het uitkiezen van de vloer wordt een stuk makkelijker (en leuker), wanneer je een aantal showrooms bekijkt. Alleen dan kun je een goed beeld krijgen van hoe de vloer eruit ziet in verschillende afwerkingen en kleuren. Daarnaast kun je meteen kijken of het desbetreffende bedrijf al dan niet professioneel is. Dit zie je namelijk snel genoeg aan de showroom.

Vanuit de showrooms en met behulp van samples kun je een gewenste kleur kiezen.
Hierbij is het verstandig om niet per se de huidige trends te volgen, maar te kiezen wat je echt mooi vindt. Houd wel rekening met je ruimte. Zo staat een donkere vloer prachtig in een grote, lichte ruimte, maar op een kleiner oppervlak staan lichte gietvloer kleuren juist weer mooi. Vaak kiezen huiseigenaren voor de kleur grijs, omdat het tijdloos is.

Alles wat je moet weten over gietvloeren

Naast de kleur, zul je ook moeten overwegen of je een matte of glimmende afwerking wilt. Dit is voornamelijk een kwestie van smaak. Bovendien kun je eventueel kiezen voor een betonlook effect en tot slot heb je de keuze om een geluiddempende laag aan te brengen. Dit kan vooral nuttig zijn met kinderen en/of huisdieren in de woning.

De voordelen

1. Makkelijk te onderhouden
Dit type vloer is naadloos, waardoor het stof geen kans geeft om zich te hechten. Het is hierdoor makkelijk schoon te houden en ideaal voor mensen met allergieën.
Bovendien absorbeert het ook geen vocht, waardoor een colablikje dat begint te spuiten geen al te groot probleem vormt. Vloeistoffen zullen namelijk geen vlekken achterlaten op je vloer. Sterker nog, in sommige gevallen in een gietvloer zelfs te gebruiken in de badkamer! Het kan dus prima tegen vocht.

2. Een gietvloer is dun
Het voordeel van de geringe dikte van deze vloer is dat je het makkelijk over je oude vloer kunt leggen.

Zo kun je een gietvloer over tegels, hout of beton leggen, hoewel bewerking vaak wel nodig is om de ondergrond zo egaal mogelijk te maken. Bij een gietvloer over tegels moet de tegelvloer bijvoorbeeld geëgaliseerd en opgeruwd worden.

3. Vloerverwarming
Dit type vloer is prima te combineren met een vloerverwarming. Dit draagt bij aan het algehele wooncomfort.

Doordat gietvloeren naadloos zijn, is het bovendien mooi om het door te trekken naar verschillende ruimtes om een egale en rustige uitstraling te geven aan je interieur. Trek de gietvloer woonkamer bijvoorbeeld door naar de hal en/of keuken.

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws