like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Duurzame Houten Pallets 

Van: op 11 juni 2020

houten pallets

Het zal voor vrijwel iedereen wel een bekend voorwerp zijn: houten pallets. Ze worden overal voor gebruikt en je ziet er tegenwoordig steeds meer in het straatbeeld terugkomen. Zo worden ze gebruikt in tuinen en op balkons waar mensen de meest creatieve bankjes en stoelen van pallets maken. Pallets worden in de eerste plaats natuurlijk vooral veel gebruikt bij het transporteren van goederen. Het plaatsen van materiaal op een pallet is al geruime tijd een praktische en efficiënte methode voor zowel het laden, het lossen, als het veilig vervoeren van goederen.

Houten Pallets

De meeste verkrijgbare pallets zijn tegenwoordig van hout of van kunststof. Wanneer er gekeken wordt naar pallets van hout zijn er diverse typen te identificeren. Afhankelijk van het type kunnen de afmetingen van de pallets ook nog verschillen. Enkele voorbeelden van typen houten pallets zijn: balkpallets, blokpallets en zogenaamde Dusseldorf pallets. Ook zijn er pallets gemaakt van houtvezel en EPAL pallets.

Duurzaamheid in relatie tot pallets

Er is in de gehele samenleving een trend te signaleren die zich richt op duurzaamheid. Binnen deze ontwikkeling is het zichtbaar belangrijk dat hetgeen er door producenten en consumenten gebruikt, gebouwd of geproduceerd wordt het milieu en de leefomgeving niet onnodig aantast. Het gebruik van vervuilende materialen of producten met een eenmalig karakter (wegwerp) wordt ontmoedigd. Een van de initiatieven binnen de duurzaamheidsbeweging richt zich specifiek op het hergebruiken van materialen. Ook met betrekking tot pallets is er tegenwoordig heel veel hergebruik. Na transport is een pallet doorgaans nog in een goede staat en kan deze prima nog (enkele keren) worden hergebruikt. Het opnieuw gebruiken van pallets kan een besparing opleveren van kostbare grondstoffen in de vorm van het hout van onze bomen. Een concreet initiatief om pallets te kunnen hergebruiken kan worden gevonden in het feit dat er pallets zijn waar (een soort) statiegeld op wordt geheven (EPAL). De reden dat het statiegeld verhoudingsgewijs hoger lijkt te liggen dan de waarde van de pallet is dat het bedrijf op deze wijze probeert te realiseren dat men de pallet ook daadwerkelijk terugkrijgt van de klant.

Interesse in onze pallets?

Heeft u interesse in een duurzame houten pallets, neem dan eens een kijkje op onze website palletcentrale.nl en scroll rustig door het ruime aanbod aan pallets. Wij zijn van oudsher gespecialiseerd in het inkopen en verkopen van gebruikte pallets, maar u bent uiteraard ook voor het aanschaffen van nieuwe en ongebruikte pallets bij ons aan het juiste adres! Vanuit een van onze vestigingen in Nederland leveren wij de pallet snel bij u op locatie. Mocht u twijfelen over het maken van een keuze voor pallets, neem dan gerust contact met een van onze medewerkers op voor een vrijblijvend advies!

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws