like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Van Gansewinkel sluit circulaire keten in kunststoffen

Van: op 27 juni 2016

Van Gansewinkel heeft vandaag met Inverko Compounding B.V. een belangrijke overeenkomst getekend om een groot deel van de kunststofactiviteiten van het in Emmen gesitueerde bedrijf over te nemen. De afvalrecycler en leverancier van hoogwaardige secundaire grondstoffen kan hierdoor rechtstreeks kunststof korrels op specificatie voor producenten van consumentengoederen aanbieden en sluit hiermee de circulaire keten in kunststoffen. De transactie wordt naar verwachting per 1 juli voltooid. Inverko Compounding blijft zelf actief in het verwerken van huishoudelijke afvalstromen.

 

Met de nieuwe investering zet Van Gansewinkel een belangrijke stap voorwaarts in de grondstoffenketen. De afvalrecycler neemt daarbij het merendeel van de bezittingen van Inverko Compounding over, bestaande uit onder meer diverse verwerkingslijnen, silo’s, een laboratorium en R&D faciliteiten. De activiteiten zullen inclusief de betreffende medewerkers via dochterbedrijf Coolrec in Emmen worden voortgezet. Inverko Compounding is gespecialiseerd in de verwerking van afgedankte kunststoffen tot gespecificeerde korrels als grondstof voor nieuwe producten.

BES LED

 

De overname is een perfecte vervolgstap op de activiteiten van Coolrec PHB in Waalwijk, waar afgedankte elektrische en elektronische producten worden verwerkt tot schone en op type gesorteerde secundaire harde kunststoffen, zoals polypropyleen (PP), polystyreen (PS) en acrylonitril-butadieen-styreen (ABS). Met de aangekochte technologie kan Coolrec deze materialen verder zelf op specificatie opwerken en omzetten in kunststof korrels, die direct kunnen worden gebruikt in productieprocessen voor weer nieuwe producten. Deze hoogwaardige, secundaire kunststoffen hebben dezelfde kwaliteit als primaire grondstoffen, maar zijn aanzienlijk duurzamer.

 

Marc Zwaaneveld, CEO van Van Gansewinkel: “Met deze investering zetten we een fantastisch mooie stap verder in de circulaire economie. Als koploper in de afvalbranche geven we daar graag invulling aan en bewijzen we dat het sluiten van materiaalketens concreet mogelijk is. De afgelopen jaren hebben we hiervoor met onze partners succesvol verschillende trajecten opgezet en fors geïnvesteerd in onze eigen kunststofrecycling. De toevoeging is dan ook het perfecte sluitstuk om de kunststofketen rond te maken. Onze ambitie reikt daarbij verder dan alleen kunststoffen; ook voor andere materiaalstromen zullen we de keten steeds meer circulair maken.”

Meer artikelen uit de categorie: Persbericht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws