like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Geldig visum belangrijk voor Egypte en Turkije

Van: op 1 oktober 2018

egypte visum Wie naar Egypte reist moet zich goed voorbereiden. Ga je als toerist, dan reis je meestal in gezelschap langs redelijk veilige routes. Maar ben je er voor werk en moet je op meer afgelegen plekken zijn, let dan goed op.

Een paar jaar geleden nog zag je regelmatig beelden van politieke protesten en onrust in de Egyptische hoofdstad in de media. Het Tahrirplein in Caïro was het centrum van nationaal protest geworden, in plaats een attractie waar honderdduizenden toeristen het Egyptisch museum bezochten.

Nu is het plein weer rustig: de toeristen met hun selfiesticks zijn weer terug om zichzelf voor het museum te fotograferen.

Toch geeft het reisadvies van de overheid aan dat er een verhoogd risico op aanslagen is. Daarom nemen de autoriteiten verscherpte veiligheidsmaatregelen. Als gevolg is er meer politie en militair personeel zichtbaar in openbare plaatsen, bij overheidsgebouwen, kerken en plaatsen waar veel mensen komen. Vermijd publieke plaatsen. Ook de veiligheidsrisico’s in de regio Zuid-Sinaï zijn toegenomen.

Vanwege de te verwachten extra controles is het dubbel belangrijk om je visum goed op orde te hebben. Dat is niet moeilijk: je kunt je visum voor Egypte online aanvragen, dat werkt snel en makkelijk.

 

Turkije

Ook in Turkije was het de laatste tijd onrustig. Sinds de zomer is de noodtoestand in Turkije weliswaar officieel opgeheven maar toch blijven politie en overheid strikt optreden. Wees daarom voorzichtig met politieke uitlatingen en blijf uit de buurt van demonstraties. Ook is er sprake van een permanente dreiging van mogelijke aanslagen door de gespannen verhoudingen met buurland Syrie en de Koerden.

Vanwege deze situatie kunnen de Turkse autoriteiten zichtbare én onzichtbare veiligheidsmaatregelen. Dat gebeurt regelmatig bij openbare gebouwen, grote evenementen of publieke bijeenkomsten. Ook op vliegvelden, bij grensovergangen en verkeersknooppunten kunnen verscherpte controles plaatsvinden. Bovendien kunnen er extra identiteitscontroles worden doorgevoerd. Volg in dat geval de instructies van de lokale autoriteiten op en zorg altijd voor een geldig reisdocument en geldige identiteitspapieren. Daar hoort ook een geldig visum voor Turkije  bij, ook voor inwoners van de EU.

De overheid adviseert bezoekers van Turkije het lokale nieuws te volgen en altijd geldige verblijfsdocumenten bij zich te hebben.

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws