like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Half miljoen kommen soep voor de Voedselbank

Van: op 17 november 2018
soep soupalicious
Een soepmaker bestrijdt voedselverspilling en maakt gezonde ambachtelijke soepen van geredde groenten. Hij verkoopt deze aan bedrijven en instellingen die maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden. Voor elke kom soep die verkocht wordt, gaat automatisch ook een kom soep naar de Voedselbank. 
De soepen van Soupalicious worden wekelijks via voedselbanken aan mensen verstrekt die dit niet meer zelf kunnen betalen. Ook worden er via Soupalicious mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt opgeleid voor banen in de hospitality-sector. De eerste cateringmedewerkers werken inmiddels via ISS op een grote horeca-locatie in Den Haag.
Robbert Weddepohl, directeur Catering & Hospitality ISS Facility Services:  “ISS Facility Services is betrokken bij verschillende duurzaamheidsinitiatieven en is pionier op het gebied van circulaire catering. We willen ook in ons cateringaanbod gasten stimuleren om gezonde en duurzame keuzes te maken en voedselverspilling te voorkomen. Het is bovendien een sociale onderneming die mensen met een arbeidsbeperking aan een baan helpt. We werken nu bij verschillende opdrachtgevers samen met Soupalicious en zijn net als onze klanten en gasten enthousiast over het concept. In enkele maanden tijd hebben we ruim 50.000 kommen soep kunnen doneren aan de Voedselbanken. Komend jaar willen we dat aantal vertienvoudigen en willen we samen met onze klanten 500.000 kommen soep kunnen aanbieden”.
Milco Aarts, founder en algemeen directeur Soupalicious: “We zijn echt heel blij met deze samenwerking. ISS is de eerste grote cateraar in Nederland die vol instapt vanuit de eigen mvo-ambities. Soupalicious bestaat nu drie jaar en via ons one-for-one principe hebben we al zo’n 800.000 kommen soep gedoneerd aan de Voedselbank. ISS voegt hieraan komend jaar een half miljoen kommen toe. Dat is natuurlijk een belangrijke mijlpaal op weg naar ons doel: er samen met onze afnemers voor zorgen dat we elke klant van iedere voedselbank wekelijks een liter lekkere soep geven, gemaakt van groenten die anders zouden worden weggegooid. In dit proces willen we zoveel mogelijk mensen met een koude start op de arbeidsmarkt een betaalde baan bieden. En ook op dat gebied gaan we met ISS samenwerken".
Leo Wijnbelt, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken: “Wij zijn om meerdere redenen enorm blij met deze overeenkomst tussen Soupalicious en ISS Facility Services. Wij helpen elke week zo’n 80.000 mensen aan voedsel. Reken maar uit wat een enorme bijdrage die half miljoen koppen soep vormen. De soepen worden gemaakt van groenten en zijn daarmee een zeer welkome, gezonde component in de voedselpakketten. Het feit dat de soepen worden gemaakt van groenten die anders verspild zouden worden, sluit ook nog eens naadloos aan bij onze missie om voedselverspilling tegen te gaan”.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws