like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Happen aan een stamcelburger uit Maastricht

Van: op 1 augustus 2013

hamburgerMaastricht staat bekend als culinaire hub. Die reputatie heeft nu ook een high-tech randje gekregen. Want de universiteit aldaar heeft als eerste een hamburger uit stamcellen geproduceerd, die op 5 augustus in Londen zal worden geserveerd.

De vette technohap is gemaakt van vlees dat is gekweekt in een laboratorium, uit stamcellen van een geslachte koe. De kweekburger is het resultaat van onderzoek van Mark Post, onderzoeker aan de Universiteit Maastricht.

De burger bestaat uit 3.000 stukjes vlees die niet groter zijn dan een korrel rijst. Stamcellen zouden in theorie tot een miljoen keer meer vlees kunnen maken dan een koe oplevert. Wetenschappers geloven dat we dit soort hamburgers binnen vijf tot tien jaar in de supermarkt zullen kunnen kopen. Volgens professor Post is dit de oplossing voor een wereldwijde milieu- en voedselcrisis.

Het zal overigens nog wel even duren voordat de kweekhamburger op het menu van de grote fastfoodketens zal staan: het produceren van de reageerbuisburger heeft tot nu toe zo’n 300.000 euro gekost.  Wie als eerste gelukkige er zijn tanden in mag zetten is nog niet bekend.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Limburg, Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Bollen HMJ schreef:

    Ik sta volkomen achter deze technologie en ik ben ook blij weer ‘ns wat van dit front te horen. Ik hoop dat ’t smaakt.