like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Interactieve documentaire over de toekomstige energiemarkt

Van: op 17 november 2019

Balance of Power, de seriousgame- documentaire over de toekomstige energiemarkt, heeft de internationale Energy InstituteAward ontvangen in de categorie Public Engagement.

Balance of Power is een interactieve film over het ontwerp van geïntegreerde slimme energiemarkten. In 25 minuten worden spelers meegenomen om de gevolgen van 25 belangrijke beslissingen voor onze toekomstige marktontwerpen uit te spelen. In een ‘Borgen’-achtige stijl biedt de game een innovatieve en lichte manier om de huidige marktuitdagingen en mogelijke oplossingen uit te leggen.

Fairphone 3_Staring lady

Stichting USEF (Universal Smart Energy Framework) heeft de filmische game geproduceerd met subsidie van RVO, met als doel om de maatschappelijke dialoog rond het ontwerp van een geïntegreerde slimme energiemarkt te vergemakkelijken. Sinds de lancering in november 2018 speelden duizenden mensen in heel Europa de game individueel of in groepen. Als uitgangspunt voor discussie werd Balance of Power gebruikt in workshops voor de Europese Commissie, overheidsinstanties, energiebedrijven, energiegemeenschappen en universiteiten.

De EnergyInstitute(EI) Awardsbestaan al 20 jaar, met als doel om meer aandacht te vragen voor bijzondere prestaties in de energiesector. De EI-prijs voor Public Engagement is specifiek gericht op het vergroten van maatschappelijk bewustzijn, aangezien publieke betrokkenheid vaak doorslaggevend is voor het succes of falen van grote energieprojecten. Balance of Power heeft de prijs gewonnen voor haar innovatieve aanpak waarmee complexe materie toegankelijk en bespreekbaar wordt gemaakt.

Balance of Power is ontwikkeld door game makers &Ranjen is gratis te spelen op www.game.energy

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws