like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Kapot iPhone scherm inleveren voor geld en een beter milieu

Van: op 15 april 2017

iphone schermBijna 25% van de Nederlanders bezit een iPhone. Wanneer het scherm daarvan breekt, wordt het vaak in zijn geheel vervangen en wordt het kapotte scherm weggegooid. Veel mensen weten echter niet dat zo'n kapot scherm nog geld waard is.

 

Wat gebeurt er met het kapotte scherm?

Bij veel reparateurs belandt het kapotte scherm in de prullenbak en dat is natuurlijk zonde. Apple zelf doet doet op dit moment ook niets met de defecte schermen en deze worden ook daar vernietigd.

Zo'n defecte scherm kan echter goed worden gebruikt voor recycling. Met speciale machines en een paar kleine materialen kun je het defecte scherm recyclen tot een scherm wat weer goed zal functioneren.

 

Hoe werkt recycling van een iPhone scherm?

Een iPhone scherm bestaat uit verschillende lagen zoals het LCD wat verantwoordelijk is voor het beeld van het scherm en het touchgedeelte van het scherm. Boven op het LCD zit een speciale lijmlaag en daarbovenop komt het glas. In de meeste gevallen barst alleen het glas en werkt het LCD nog prima. Bij alle schermen waarvan het LCD nog functioneert is het zonde om deze weg te gooien. Met speciale apparatuur is het mogelijk om de glasplaat te vervangen door een nieuwe, waardoor het scherm weer perfect zal werken en klaar is om opnieuw gebruikt te worden.

 

Bespaar geld en help het milieu

Op deze pagina kan je precies zien hoe je eenvoudig geld terugkrijgt door je kapotte scherm in te leveren. Zo bespaar je behoorlijk veel geld wanneer je het scherm zelf vervangt en daarnaast ook nog eens het kapotte scherm inlevert. Het vervangen van je iPhone 6 scherm kost zo bijvoorbeeld minder dan €40,- (na het inleveren van je kapotte scherm) en je helpt het milieu ook nog eens!

 

Meer artikelen uit de categorie: Info