like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Kies de dierenverschrikker van het jaar

Van: op 5 januari 2018

dierenverschrikker

Dier&Recht organiseert voor de tweede keer de verkiezing van de grootste dierenverschrikker van het jaar. Genomineerd zijn fokkers van Bambino Sphynx katten, het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, supermarktketen Jumbo, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en varkensboer Straathof. Het publiek kiest wie van deze genomineerden het leven van dieren het afgelopen jaar afschuwelijk heeft gemaakt.

Bambino Sphynx fokkers
De Bambino Sphynx is een ernstig toegetakelde kat, zonder vacht, zonder snorharen en met korte, kromme pootjes. De dieren lijden onder hun extreme uiterlijk. Er wordt goed geld verdiend met het fokken van deze mismaakte dieren.

Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL)
Het CBL is vertegenwoordiger van de supermarkten van Nederland. En tegenstander van statiegeld. Door statiegeld op kleine flesjes en blikjes kan de hoeveelheid zwerfafval drastisch verminderen. Nu verdwijnt dit in de plastic soep, in zeedieren en in een onoplosbaar probleem. De inzamelmachines van de supermarkten zijn er klaar voor, maar het CBL vindt het te duur om de eigen rommel terug te nemen.

Jumbo
Jumbo verkoopt bij een aantal filialen levende kreeften. De supermarktketen laat de dieren in de winkels met vastgebonden scharen wachten op amateuristische slagers die ze mee naar huis nemen.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV)
Het ministerie van LNV heeft voor een heleboel zaken op het gebied van dierenwelzijn geen normen opgesteld, zoals voor nestmateriaal voor zeugen en het fokken van honden en katten. Dierenwelzijn heeft bij dit ministerie geen prioriteit.

Varkensboer Straathof
Adriaan Straathof, de beruchte varkenshouder, houdt meer dieren in zijn stallen dan toegestaan en lapt milieuregels en dierenwelzijnswetten aan zijn laars. Deze zomer kwamen 24.000 van zijn varkens om in een stalbrand.

Stemmen

Belangstellenden kunnen hun stem op de grootste dierenverschrikker van het 2017 uitbrengen op dierenrecht.nl/dierenverschrikker-2017.

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!