like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Vloerkeuze belangrijk bij duurzaamheid van de woning

Van: op 5 januari 2018

Bij het duurzamer maken van je huis en je interieur kijk je al snel naar isolatie, energieverbruik en de materialen die worden toegepast in inrichting en in afwerking. En je kunt kiezen voor gebruikte meubelen en accessoires, in plaats van nieuwe.

Waar veel minder vaak aan wordt gedacht is de duurzaamheid van het onderhoud. Schoonmaken komt een paar keer per week langs, en de hoeveelheid middelen die je daarvoor gebruikt kan in de loop van de tijd ook aardig oplopen. Voor veel van de producten geldt toch ook: hoe minder je er van hoeft te gebruiken, hoe beter.

Vloeren hebben een flink aandeel in de noodzaak voor schoonmaken. Voor een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer zijn vloertegels daarom een goede keuze. Een bijkomend voordeel is de goede combinatie die vloertegels vormen met vloerverwarming. Dat past goed bij een grote trend die er aan komt, de gasloze woning. Elektrische vloerverwarming (zeker in combinatie met zonnepanelen) is dan een heel duurzame oplossing, die ook nog heel erg comfortabel is. De mensen van Tegeldepot kunnen je er alles over vertellen.

Een tegelvloer leg je ook vaak voor het leven. Zelfs in de oudheid waren tegelvloeren al zo goed dat ze nu nog te zien zijn als goed bewaarde voorbeelden van oude culturen. Vloertegels bestaan uit twee natuurlijke en veel voorkomende materialen: klei en zand, aangevuld met wat mineralen. Het bakken kost heel wat energie, maar als je die energie verdeelt over de levensduur blijven tegels bijzonder duurzaam.

Ga je een oude tegelvloer vervangen, zorg er dan voor dat het afval gescheiden wordt aangeboden, zodat de resten hergebruikt kunnen worden bij het produceren van nieuwe bouwmaterialen. Een gebruikte laminaatvloer kun je het beste nog aanbieden op een marktplaats voor tweedehands spullen.

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!