like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Kinderboerderijen zamelen recordaantal apparaten in voor recyclen

Van: op 16 januari 2017

wecycleHet aantal kleine elektrische apparaten dat Wecycle in 2016 via kinderboerderijen heeft ingezameld, is gestegen naar een record van 42.500. In totaal werken 165 kinderboerderijen samen met Wecycle, die de boerderijen financieel ondersteunt om materialen aan te schaffen. Met een gelijkblijvend aantal partnerboerderijen is de inzameling vorig jaar toegenomen met 17 procent. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Elke kinderboerderij kan inleverpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor deze inzet ontvangt de kinderboerderij van Wecycle jaarlijks €250,-. Dit bedrag kunnen de boerderijen naar eigen inzicht besteden aan de kinderboerderij.

 

Sociaal en circulair

“De kinderboerderijen ondersteunen we als maatschappelijke sponsoring,” zegt Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle. “Zij staan voor duurzaamheid en hebben een educatieve en sociale functie in de wijk. Het is ook goed om te zien dat jaar op jaar de inzameling van kleine apparaten hier toeneemt. Zo verbinden we de sociale met de circulaire economie op lokaal niveau."

Alle ingeleverde apparaten laat Wecycle voor bijna 80 procent recyclen tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

 

Boerderijen met bonus

Voor vijf kinderboerderijen die de meeste apparaten inzamelden en voor een boerderij die zich inspande om het inleveren in de regio bekend te maken, was er naast de sponsorbijdrage van €250 een bonus van €250:

 

Hoogste inzameling

  1. Zierikzee, Kinderboerderij De Punt: 3.625 apparaten
  2. Ridderkerk, Kinderboerderij De Dierenhof: 2.600 apparaten
  3. Maastricht, Kinderboerderij Daalhoeve: 2.150 apparaten
  4. Den Haag, Stadsboerderij Landzigt en Kinderboerderij De Contactweide uit Boskoop: 1.300 apparaten.

Deventer, Kinderboerderij Ulebelt: veel p.r.-inspanningen o.a. op sociale media.

 

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: maex, Nieuws