like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Kinderen op platteland staan bloot aan gevaarlijke pesticiden

Van: op 29 april 2014

landbouwgifKinderen die in de buurt van boerderijen of wijnranken wonen, worden blootgesteld aan een gevaarlijke cocktail van bestrijdingsmiddelen. Dat blijkt uit onderzoek in Frankrijk, dat vandaag verscheen.

Op verzoek van ongeruste ouders liet de Franse organisatie Générations Futures haarstalen onderzoeken van dertig kinderen die tussen 50 en 200 meter van landbouwzones wonen of er naar school gaan. De haarstalen werden opgestuurd naar een onafhankelijk laboratorium in Luxemburg, waar ze onderzocht werden op sporen van schadelijke stoffen.

BES LED

624 sporen

Het laboratorium weigerde één staal, maar bevestigde voor de 29 andere stalen de vrees van de ouders: op de stalen werden in totaal 624 sporen gevonden van 53 soorten pesticiden. Elk kind was gemiddeld aan 21,5 soorten pesticiden blootgesteld, voor 80 procent van de kinderen gebeurde dat zelfs in de laatste drie maanden nog.

Van de 53 soorten pesticiden die werden gevonden, is bekend dat ze het hormoonsysteem kunnen verstoren, kankerverwekkend zijn of geboorteafwijkingen kunnen veroorzaken. Dertien pesticiden kwamen in alle onderzochte haarstalen voor.

http://www.generations-futures.fr/

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Reacties: (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Tjara schreef:

  Waren het alleen maar pesticiden…uitstoot van auto’s…fabrieken, toevoegingen aan ons voedsel…leugens over wat er wel en niet in ons voedsel zit.. aan alle kanten komen we klem te zitten als burgers. Pesticiden worden steeds vaker ook verplicht voorgeschreven door de overheden! De lobby doet zijn werk wel…
  Resultaat: Nog verder uit balans…

  Kinderen (niet alleen kinderen…) in de buurt van bossen of heide, overal in Europa, ook Frankrijk, Amerika, Australie etc. zijn ook in gevaar door bv. de snel oprukkende Borreliabacterie en meeliftende bacteriën als Babesia e.d..
  In ons land beter bekend als de Ziekte van Lyme. en dan heb ik het nog niet eens over allerlei andere toenemende ziektes die steeds minder te behandelen zijn.

  Diverse zelfmoorden van de afgelopen tijd geven het schrijnende tekort aan diagnose- en behandelingsmogelijkheden aan van hulp aan Lymers. De overheid negeert al jaren de herzieningsverzoeken van de CBO richtlijnen van 2004 die al ernstig verouderd zijn. Huisartsen leren in hun bijscholingen (niet verplicht en betaald door de KNMG en de Farmaceutische industrie!!!) dat 14 dagen Anti-biotica wel voldoende is….Vaak niet dus!!
  Deze ‘vermommer van de eeuw’ genoemde bacterie rukt op in de achtertuin, in de speeltuin…
  Verzekeringen betalen behandelingen niet…..en al helemaal niet als ze door ‘alternatieven’ worden gegeven.
  Minister Schippers maakt de vaak van oudsher al eeuwen bewezen bv. werkende kruiden e.d. ‘monddood’ (waar in Duitsland het al heel normaal is dat samengewerkt wordt en ook verzekerd is!)

  De keuze vrij te kiezen is steeds verder te zoeken en komen we in de soms dodelijke greep van de farmaceuten. Lymers, als ze het al kunnen betalen, wijken in uiterste wanhoop uit naar Duitsland, naar Tsjechië. Tot zover de samenwerkende EU landen…..??!!

  Het is overduidelijk dat we de natuur in zijn geheel zo aangetast hebben dat de zaak uit balans is geraakt, de piramides zo verstoord… Is het niet door pesticiden, dan door het laten ‘weglekken’ van uiterst belangrijke ‘medebewoners’ als vlinders, vogels (in 10 jaar tijd 300 miljoen vogels minder in EU, bron: de Vogelbescherming) ) en insecten, wormen en ander bodemleven e.d. op onze planeet. Het water steeds verder vervuild ook door wat we als mensen binnen krijgen en via het riool de ‘waterwereld’ in stroomt. Van haarverf, toenemende make-up, parabenen, plastics, pesticiden op voedsel, medicijnen (met de vergrijzing nemen die ook alleen maar toe!) etc etc…

  Er is een bewezen toename aan de gang van ziektes die van dier op mens overgedragen worden. Voor sommige ziektes zouden wij, als mens, al beter af zijn bij dierenartsen…die allang toenadering hebben gezocht bij de mensenartsen om samen te werken…
  1x raden wie die samenwerking tegenhouden….

  Het wordt hoog tijd dat de macht van de Farmaceuten en leveranciers van steeds giftiger wordende pesticiden e.d. gebroken gaat worden!

  Daarnaast moeten we zelf als burgers, die onze nazaten wat beters willen achterlaten, ook de hand eens in eigen boezem steken en onze stem laten horen. Pak zelf als consument ook eens weer de macht!!

  Stop zelf ook gewoon met het eten van met pesticiden of herbiciden bewerkt voedsel, met hormonen bewerkt vlees, onnodig te veel zuivel of voedsel in zijn algemeenheid, met slechte kleurstoffen, met onnodige autoritjes naar die leuke biologische winkel 100 kilometer verderop, met ‘te goedkoop’ vervuilend vliegen naar de zon…zeer vervuilende bloemen kopen…ongelezen, zeer milieuvervuilende verf reclamekrantjes door de bus weren! etc etc…

  Helaas hoeven we daarvoor niet bij onze politici meer te zijn….Brussel bepaalt toenemend wat er uiteindelijk in ons lijf en leven gebeurt….

  Maar als mens, als burger, zijn we zelf ook verantwoordelijk in het handelen! Je hoeft immers die massaal vergiftigde witte druiven in dat plastic bakje of niet uit ons land afkomstige kiwi te eten……

 2. Hanneke Heerema schreef:

  De vraag is nu, zijn de resultaten van dit Franse onderzoek voldoende verontrustend en daarom aanleiding om dit onderzoek ook in Nederland uit te voeren? Mijn voorstel is, om dan niet alleen de landbouwbedrijven, maar ook de (stedelijke) omgeving van particuliere gebruikers van bestrijdingsmiddelen in het onderzoek te betrekken. Tenslotte is het in Nederland nog steeds niet verboden om gifstoffen zoals RoundUp te gebruiken. Voegde de staatssecretaris van deze portefeuille zich op dit onderwerp maar eens naar de Europese actualiteit.

 3. Richard11 schreef:

  Beste mensen van duurzaamnieuws,

  Er is nog iets veel ernstigers aan de hand. Giftig ultrafijnstof van de autokatalysator is de belangrijkste oorzaak van de 5 miljoen chronisch zieken in Nederland.

  http://schafderenteaf.wordpress.com/

  Ik kan om die reden nu bijna nergens ter wereld meer een normaal leven leiden. Het hangt nu ook boven zeeën en oceanen. Dit kun je zien op de NO2 google earth layers van de satelliet beelden van de luchtvervuiling.

  Waar NO2 aanwezig is is in grotere mate ultrafijnstof aanwezig dat wordt geproduceerd door de katalysatoren van auto’s en industrie. Katalysatoren zetten grof stof om in reukloos onzichtbaar giftig ultrafijnstof.

  Kijk op wikipedia onder catalytic converter. Geen woord over de ultrafijn particles. Ik wordt op Nujij geblokkeerd als ik over dit onderwerp schrijf. Al vele jaren probeer ik dit onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

  Ultrafijnstof is de reden dat de bijen uitsterven, maar dat mag niet gemeld worden. In China zijn door het ultrafijnstof de bijen al volledig uitgestorven. Kinderen moeten daar in de schoolvakanties de vruchtbomen me kwastjes bevruchten.

  Hooi koorts is in werkelijkheid Katalysator koorts.

  Auto fabrikanten en oliemaatschappijen weten al jaren van de hoed en de rand omdat ze in staat zijn om voor een paar euro een interieur filtertje te maken dat deze ultrafiijn partikels van de auto die voor je rijdt uit de autocabine houdt. Dit terwijl peperdure cleanroom filters dit niet kunnen.

  Lees meer over de lies of unleaded petrol:

  http://www.whale.to/b/simons.html