like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Kleinschalige bioboer bezorgt thuis in heel Nederland

Van: op 28 september 2017

hofweb biologische boer

Vanaf nu kan iedereen in Nederland zijn boodschappen online direct bij de boer te doen. Hofweb, een initiatief waarbij de boeren en telers hun oogst direct aan de consument verkopen, gaat vanaf deze week leveren in het hele land. “Na alle commotie rondom voedselveiligheid willen mensen weer weten waar hun voedsel vandaan komt ” aldus Peter van IJzendoorn.

Voor de consument in heel Nederland is het eindelijk mogelijk om boodschappen te doen direct bij de biologische boer en telers. Lokaal zijn er veel initiatieven maar die redden het vaak niet door de kleine schaal. Hofweb creëert een netwerk van boeren en telers die zich vooral bezig houden met voedsel verbouwen. Door dit samen te voegen en aan te vullen creëert Hofweb een complete supermarkt voor de wekelijkse boodschappen.

Peter van IJzendoorn, eigenaar van Hofweb: “De customer funding, waarbij dit voorjaar ruim 200.000 euro werd opgehaald onder de Hofweb klanten, heeft hierbij ontzetten geholpen. Het geeft ons de ruimte om meer mensen de bereiken.”

 

De kleinschalige biologische boer

Door alle voedsel schandalen van de afgelopen tijd is de behoefte naar transparantie sterk toegenomen. Consumenten willen weer weten waar hun producten vandaan komen en wie er met liefde voor heeft gezorgd.

Hofweb levert voornamelijk producten van de kleinschalig biologische landbouw. ‘Onze boeren steken al hun passie in hun producten. Hierdoor is niet alleen de kwaliteit uitstekend maar ook de sociale en ecologische kant van het voedsel zeer goed’ aldus Van IJzendoorn.

 

Het landbouw landschap mag weer bloeien

Door meer direct afzet bij consumenten krijgt de kleinschalige boer weer een kans. De boer ontvangt een beter prijs voor zijn producten en kan daardoor met aandacht voor zijn producten zorgen.

Hierdoor kan het landschap weer bloeien! De biologische landbouw grond van onze boeren is rijk aan voeding voor bijen en insecten. En gras weide staan weer vol moet bloemen.

Steeds meer boeren maken de overstap naar kleinschalig biologisch. ‘Als meer mensen kiezen voor de producten van de kleinschalig biologische landbouw zal het voedsel landschap drastisch gaan veranderen’ Aldus Peter van IJzendoorn.

 

Levering met PostNL

Naast de eigen bezorgregio in Flevoland, Noord Holland, Utrecht en Brabant zal de rest van Nederland worden beleverd met PostNL. De vorige jaar opgerichte food afdeling is ondertussen al zeer efficiënt en consument vriendelijk.

 

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws